1501766741.8dd5717.08654dba1edc40a1bf2defef22225b01

Namesto s koktajlom se osvežite s čajem

Manj se boste potili.

Da bi topel čaj pili med poletjem, se zdi nekoliko nenavadno, kajne? Še posebej, če vam povemo, da se boste z njim osvežili. No, navsezadnje je kava tudi vroča. Vsekakor je topel čaj odlična ideja za vse, ki se močno znojite, saj le to zmanjšuje, poleg tega so čaji dobri še za marsikatero drugo stvar. Dodajte kocko ledu, pazite le, da ne bo mrzel.

Brusnica je izvrstna v boju proti infekcijam sečil, znižuje raven holesterola v krvi, pomaga pa tudi pri zdravljenju želodčnih razjed.

Kamilica je že tisočletja znana po lajšanju tesnobe in stresa. Ena skodelica pred spanjem vas bo sprostila, izboljšuje pa tudi ten kože.

Črni čaj zmanjšuje raven holesterola v krvi, zmanjšuje stres, izboljšuje spomin in kognitivne sposobnosti.

Rooibos čaji upočasnjujejo staranje in krepijo imunski sistem. So idealni v času, ko so razširjene alergije in povečane možnosti za prehlad.

Zeleni čaj je najboljši čistilec organizma, še več, tako je močan, da lahko uniči rakave celice in upočasni njihovo rast. Odličen je za hujšanje, zmanjšuje pa tudi tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja. Še posebej okusen bo, če ga boste pili v kombinaciji z limoninim sokom.

Foto: Pinterest