Najtežje je ljubiti iskreno žensko

Zakaj je za moške zveza z žensko odprtega srca in brez dlake na jeziku največji izziv.

Številni moški pravijo, da je iskrenost tisto, kar si najbolj želijo v odnosu. Toda ko se srečajo z zares iskreno žensko velikokrat spoznajo, da je odkritost najpogosteje – neprijetna. Iskrene ženske imajo namreč to »neprijetno« navado, da so odkrite prav v vsem.

Iskrena ženska ne okleva, ko želi povedati resnico

Resnica je lahko boleča in neprijetna, vendar se ona zaveda, da jo je preprosto potrebno povedati na glas. Če tovrstne odprtosti in neposrednosti niste vajeni, boste morda užaljeni, toda to je vaš problem in iskrena ženska vas bo na to tudi opozorila.

Postavlja neprijetna vprašanja

Morda vam postavlja preveč intimna osebna vprašanja, ki zahtevajo razmislek o občutljivih temah, ki bi jih najraje potisnili vstran. Neprijetna vprašanja zahtevajo neprijetne odgovore, ampak samo tako lahko zacelimo boleče rane.

Ona ruši zidove

Iskrena ženska ve, kako načeti vaš obrambni mehanizem. Ni je strah prekoračiti mejo in se dotakniti vaših bolečih točk. S svojimi vprašanji in odgovori vas bo brezkompromisno vrgla iz navidezno varnega udobja, ampak tako boste vsaj vedeli pri čem ste.

Ni je strah lastnih čustev

Njena odprtost morda na trenutke deluje preveč agresivno, toda po drugi strani zna sogovornika razorožiti tudi s svojo ranljivostjo, ki je ne skriva. Odkrito se je pripravljena pogovoriti o svojih pričakovanjih in čustvih v zvezi, zato so moški včasih šokirani nad spoznanjem, da lahko nekdo občuti vsa ta čustva naenkrat.

Ni ji do čustvenih igric

Čvrsto verjame v pravo ljubezen, zato ne pristane na nič manj od tega. Če ste navajeni na skrivalnice in manipulativne čustvene igrice, potem boste ostali presenečeni. V njenih besedah ni skritih pomenov, zato se ni potrebno spraševati o tem, kakšni so bili njeni resnični nameni. Morda je za moškega neprijetno, ko nekdo tako razgali svoje želje in pričakovanja. Tudi ona je lahko romantična, a hkrati tudi realna, predvsem pa ne prenaša neumnosti.

Ne bo vam olepševala resnice

Iskreno žensko ne zanima ujčkanje moškega ega. Tam kjer skušajo druge ženske najti stranske poti (da ne bi prizadele moškega ega), bo ona brezkompromisno prišla z resnico na plan in vas postavila pred golo dejstvo. Tega ne počne zato, ker bi vas hotela prizadeti. Prav nasprotno. To počne iz spoštovanja in zaupanja, ker si zaslužite odprtost in iskreno besedo. To pa je največ, kar vam iskrena ženska lahko ponudi.

Foto: @fakander