Moški, poročeni z inteligentno žensko, živijo dlje

Znanost odkrila neverjetno lastnost ženskih možganov.

Za ženske je vedno zanimivo izvedeti, kaj vse si moški predstavljajo pod pojmom »idealna ženska«. Nobena skrivnost ni, da je močan intelekt zelo cenjena značajska lastnost. Na žalost pa še vedno velja stereotip, da moški pri nasprotnem spolu lepoto vrednotijo bolj od intelektualnih sposobnosti. Toda vse kaže, da bi morali za svoje dobro, inteligenco pri ženskah postaviti na prvo mesto. Najnovejša raziskava je namreč odkrila neverjetno lastnost ženskih možganov, ki pomembno vpliva tudi na močnejši spol.

Znanost je potrdila, da lahko pametna ženska vpliva na daljšo življenjsko dobo svojega partnerja in celo prepreči demenco. Študija je pokazala, da ima okolica velik vpliv na posameznikove intelektualne sposobnosti.

Ameriški znanstveniki so tako potrdili, da so moški, ki živijo v zvezi z inteligentno žensko, srečnejši, živijo dlje in imajo manj možnosti, da v starosti zbolijo za demenco ali Alzheimerjevo boleznijo. Tako kot določene vaje in igre stimulirajo naše možgane, ima tudi partner, ki nas ves čas spodbuja k razmišljanju, pozitiven učinek na naše kognitivne sposobnosti.

»Če želi moški doživeti visoko starost, se mora poročiti z inteligentno žensko. To je najboljša preventiva pred demenco,« je povedal profesor Lawrence Whalley z Univerze v Aberdeenu.

Pametna dekleta odrastejo v odgovorne in samostojne ženske, ki nato vzpostavijo tudi bolj zdrave partnerske odnose. Moški, ki bo znal ceniti to lastnost pri svoji partnerki, bo posledično bolje skrbel tudi za lastno fizično in mentalno zdravje. To pa lahko pozitivno vpliva na celotno družbo.

Foto: ShopStyle/Shutterstock