Miniaturni stanovanji, ki navdušujeta

Ko je vaš šik življenjski prostor manjši od 20 kvadratov...

Glede na trend priseljevanja v večja mesta in težaven položaj mladih, postajajo majhna stanovanja vse bolj priljubljena, saj si večina danes težko privošči večji življenjski prostor. Zato notranji oblikovalci ves čas razvijajo nove izvirne načine, s katerimi majhen prostor preuredijo v funkcionalno in udobno stanovanje. V nadaljevanju vam predstavljamo dva primerka takšnih minaturnih stanovanj, ki navdušujeta s svojim interjerjem.

Prvo stanovanje se nahaja na podstrešju hiše v Barceloni in je veliko vsega 20 kvadratnih metrov. Oblikovalci so z izvirnimi rešitvami izkoristili vsak kotiček tega miniaturnega prostora, pri tem pa pazili zlasti na udobje. Stanovanje je dekorirano z zanimivimi detajli in sodobno kombinacijo materialov. Odprt tloris sestavljajo mini kuhinja, dnevni prostor in delovni kotiček. Najbolj zanimiv del interjerja pa je zagotovo spalnica zaobljene oblike.

Drugo stanovanje, ki si ga lahko ogledate v spodnji fotogaleriji, je še manjše od prvega, saj meri zgolj 18 kvadratov. V njem prevladuje bela barva, ki prostor navidezno poveča. Tudi tukaj so bile uporabljene številne kreativne rešitve. Tako se ob majhni kuhinji nahaja dnevna soba, v kateri je tudi spalni del. Ta se lahko z eno samo potezo zloži ob zid. Polica nad posteljo služi kot stojalo za TV in kotiček za knjige. Vesele barve in šik detajli pa poskrbijo za vedrino tega ljubkega mini stanovanja.

[easy_image_gallery]

Foto: MiCasa