Menopavza je lahko grozno smešna in strašno zabavna

Komedija, ki vas bo nasmejala do solz.

Ozračje Špas teatra se bo v poznih jesenskih dneh segrelo z debato o nadvse vroč(ičn)i tematiki. O menopavzi, temu problematičnemu in nadvse občutljivemu obdobju v življenju vsake ženske, še vedno težko na glas govorimo. A ne vsi. Štiri fantastične: Helena Blagne, Salome, Zvezdana Mlakar in Urška Vučak Markež, bodo v mengeškem hramu dobre volje in smeha odkrito in brez zadržkov s svojimi prigodami tej fazi nadele prijaznejši, predvsem pa izjemno humoren predznak. Potem, ko je najprej osvojila Broadway, nato pa navdušila še milijone gledalcev širom sveta, sedaj muzikalna poslastica Menopavza prihaja tudi na slovenske odre. To je edina Menopavza, ki bo razveselila in nasmejala tudi moške. 

Štiri ženske v »fantastičnih« letih se znajdejo na razprodaji damskega perila. Dame, ki na videz nimajo nič skupnega, razen čipkastega nedrčka, povezuje tisto neprijetno obdobje na M, ki ga spremljajo izguba spomina, navali vročice, nočno potenje, gubice, neustavljiva želja po čokoladi, ne dovolj seksa, preveč seksa in še mnogo, mnogo drugih spremljajočih simptomov – z eno besedo menopavza! Brez dlake na jeziku in pospremljeno z nešteto humornimi prigodami bodo o njej spregovorile velika dama slovenske glasbe Helena Blagne v vlogi z nadzorom obsedene in neutrudne poslovne ženske, Salome kot privlačna, a plehka zvezda iz žajfnic, Zvezdana Mlakar v vlogi naivne in neopazne gospodinje iz Horjula ter Urška Vučak Markež kot flegmatična, topla in igriva zagovornica zdravega načina življenja.

Muzikal o dramatičnosti menopavze bodo spremljali hiti iz 70-ih, 80-ih in 90-ih let, ki bodo ženske poznavalke, nedvomno pa tudi marsikaterega pripadnika močnejšega spola, dvignili na noge. Prigode sestrske druščine bodo razjasnile številne dvome tako moškim kot tudi mladini glede svojih mam, babic, žen, sester in prijateljic.

Zabavno, polno samoironije, predvsem pa neskončno sproščeno predstavo, ki je bila ustvarjena po knjižni uspešnici Jeanie Linders, je mojstrsko prevedla Desa Muck, režirsko taktirko pa je prevzela Nina Kleflin, režiserka iz Hrvaške, ki se v tej vlogi v Špas teatru predstavlja prvič, a je ekipa nad njo več kot navdušena.

S svojo edinstveno energijo, žarom, neposrednostjo in odkritostjo bodo dame poskrbele, da gledalcev ne bodo bolele samo ličnice, ampak tudi trebušne mišice. A brez skrbi, zgolj od smeha! Gledalkam zato svetujejo rabo vodoodporne maskare, vsem ostalim pa robčke, s katerimi si bodo obrisali salve solz, ki jih bodo s svojimi komičnimi prigodami izzvale protagonistke.

Vam rečemo: za zjokat smešno!

Medijska premiera: 9. 11., Kulturni dom Mengeš

Predpremiere:

24.10., 25.10., 4.11., 7.11., 9.11. – Kulturni dom Mengeš

27.10. – Dom II. slovenskega tabora Žalec

3.11. – Festivalna dvorana Bled

Vstopnice so že v prodaji.

Rezervirajte si termin za dobro zabavo!