Med top 10 destinacij 2019 tudi Slovenija!

Iščete idejo za potovanje ali pa krajše počitnice? Lonely Planet je objavil zanimive kraje, ki jih lahko v letu 2019.

Najbolj priljubljeni vodič na svetu Lonely Planet je pripravil sesznam top 10 destinacij, ki jih v letu 2019 morate obiskati. In lahko bi rekli, da imamo res srečo, ker v eni izmed njih živimo. Na seznamu se je znašla tudi Slovenija, kjer so posebej izpostavili blejski otok in lepote naše prestolnice.

1.Egipt, Južna dolina Nila

Ste za puščavsko avanturo ali sanjsko križarjenje po Nilu? Svetovno znane antične znamenitosti od Luksora do Asuana na voljo že za nekaj evrov.

2.Poljska, Lodz
Sprehodite se po nekdanjih tovarnah spremenjenih v kulturne, nakupovalne in zabavljaške centre. Skočite do planetarija in železniške postaje Fabryczna. Ne pozabite pa tudi na kopalke in mobilno televizijo TV 2 GO ter si po ogledovanju znamenitosti odpočijte na umetni plaži.

Kamorkoli vas bo pot ponesla izven meja Slovenije, pa delček svojega vsakdana lahko vzamete kar s sabo. T-2 je na trg lansiral tv2go, ki vam omogoča ogled vaših najljubših programov, oddaj in TV serij kjerkoli v EU. Vse kar pootrebujete je dostop do interneta. Storitev sedaj lahko vsi uporabniki, tudi tisti, ki niste naročniki T-2, preizkusite brezplačno. Takoimenovana “televizija v žepu”, bo navdušila vso družino. Storitev, ki jo ponuja podjetje T-2 vam omogoča brezplačen ogled programov, ki so na voljo v aplikaciji, uporabo TV časovnih funkcij in dostop do videoteke Pickbox. Prijava je popolnoma enostavna, lahko jo uredite kar TUKAJ! 

3.ZDA, Narodni park Great Smoky Mountains

Vstop v najbolj priljubljeni park v ZDA je brezplačen. Oglejte si ga z razgledne ceste Trail Ridge Road, znane tudi kot Route 34. Izbire za pohod je ogromno, saj je v parku več kot 1200 km poti, ki se razprostirajo po Severni Karolini in Tennesseeju.

4.Maldivi

Privoščite si sanjske Maldive izven dragih rezortov. Za 90 € na noč s hrano lahko bivate v nastanitvah, ki so v lasti lokalnih prebivalcev. Popularni otoki med popotniki so Maafushi, Rasdhoo, Thoddoo in Dhigurah.

5.ZDA, Houston

Mesto muzejev, galerij na prostem in raznolike kulinarike. Peš si lahko 10 od 19 muzejev ogledate brezplačno, v kitajskem delu mesta pa morate poizkusiti najboljše sladkovodne rakce z rezanci.

6.Argentina

V letu 2019 se bo na severu Argentine zgodil sončni mrk. Če vas bolj kot astronomija mikata kulinarika in narava, morate poizkusiti svetovno priznana vina, obiskati jezera s čudoviti pogledi na gore in se zabavati v prestnici Buenos Aires. Privarčujete lahko pri nastanitvah, plačevanje s kreditno kartico vam povrne 21% ddv.

7.Bangladeš

Vznemirljiva mesta, najdaljša plaža v Aziji, divji tigri v Nacionalnem parku Sundarban, Unescova svetovna dediščina v zgodivinskem mestu Bagerhat, sotočje rek Ganges in Brahmaputra vas pričakujejo po nizkih cenah, saj je Bangladeš od nekdaj veljal za poceni destinacijo.

8.Albanija

Vam gneča na počitnicah dela preglavice? Izberite Albanijo! Odpravite se na pohod po čudovitih poteh s pogledom na gorovja, nastanite se v majhnih brezčasnih vasicah, skočite v morje iz čudovitih plaž in raziskujte prestolnico Tirano za veliko manj denarja, kot po večini Evrope.

9.Ekvador

Želite videti najboljše v Južni Ameriki v le nekaj dneh? Ekvador je prava izbira. Očarale vas bodo zelene andske krajine, barvita kolonialna mesteca, Amazonski deževni gozdovi in ​​valovi Tihega oceana.

10.Slovenija

Mali žepek Evrope, kjer v enem dnevu lahko obiščete beneško obarvano primorsko mesto, prečkate alpske prehode in si privoščite gurmansko razvajanje ob reki v središču Ljubljane. Vsekakor ne smete spregledati blejskega otoka, ki je, saj veste, prava paša za oči.

Vir foto in tekst: Lonely Planet