Mansarda pod Rožnikom s pridihom ženstvenosti

Svetlo podstrešno stanovanje je polno dodatkov v rožnati, lila in vijolični barvi.

V atraktivni mansardi v večstanovanjski hiši pod Rožnikom prevladujejo ženske note in veliko svetlobe. Pretežno bela mansarda je polna dodatkov v rožnati, lila ter vijolični barvi. Skodelice na polici, metulji na steni, čajne svečke, lončnice in spominki na regalu – vsak predmet je na skrbno izbranem mestu in odraža osebnost mlade lastnice, ki ljubi simetrijo in drobne stvari, ki pomenijo dušo stanovanja.

Poleg elegantnih detajlov v 130 kvadratov velikem podstrešnem stanovanju izstopajo tudi mogočni tramovi v naravni barvi lesa. V ospredju je odprt osrednji bivalni prostor, ki zavzema kar dve tretjini celotne površine mansarde. Lastnica pa ima na voljo še kuhinjo, spalnico, kopalnico ter posebno sobico, ki je hkrati telovadnica in knjižnica.

Celotno pohištvo, od nizkih omaric in regala v osrednjem bivalnem prostoru, do kuhinje in postelje ter vgradnih omar v spalnici in predsobi je izdelano po zamislih lastnice in v njenih najljubših barvnih odtenkih.

Poleg lesenih tramov dajejo poseben čar življenju v mansardi tudi Veluxova strešna okna na daljinsko upravljanje. Ta nudijo dovolj svetlobe, tako da je potrebno luči le redko prižigati. Skozi okna pa se ponujajo tudi čudoviti razgledi na vse štiri smeri neba. Z ene strani na Rožnik in okolico, z druge pa na Tivoli in središče Ljubljane.

Foto: Velux