Ko iščeš zaposlitev je vredno upoštevati te nasvete

Kako pomembna je osebna blagovna znamka, kadar iščemo zaposlitev?

Ste pomislili, da blagovne znamke niso samo okoli nas, temveč smo pravzaprav vsi blagovne znamke? Da se se vsakodnevno »prodajamo« različnim skupinam ljudi in da si, predvsem v družbenih medijih, gradimo svojo javno podobo, ki postaja vse bolj pomembna?

Strokovnjak za znamčenje David Brier, ki kot govorec prihaja na letošnjo konferenco SEMPL, pravi, da bo to, kar smo, vedno večje od tega, kar počnemo. Javna podoba človeka je pomembna predvsem pri nekaterih večjih korakih v življenju. Naj bo to sprejem v določene izobraževalne ustanove, še bolj pa je to pomembno pri iskanju zaposlitve. Bodite prepričani, da bodo vaši potencialni delodajalci preverili tudi vaše profile v družbenih medijih, pa čeprav se vam zdijo morda nekaj osebnega.

DRUŽBENI MEDIJI KAŽEJO NAŠO JAVNO PODOBO

Zato je dobro, da si vzamete nekaj časa in pregledate svoje javne profile. Izbrišite objave ali fotografije, ki se vam zdijo neprimerne za v javnost. Predvsem če ste v fazi iskanja nove zaposlitve, je vredno čas posvetiti »čiščenju« profilov na družbenih omrežjih.

Še preden spišete prijavo za delovno mesto si vzemite nekaj časa in premislite, kdo ste. Kako bi se opisali v zgolj treh besedah? Kaj so vaše odlike, za kaj se zavzemate? Velikokrat sami sebe tako poznamo, da niti ne opazimo naših pravih vrlin, zato je pomembno, da izločite tisto, zaradi česar izstopate in ste drugačni od drugih. Tisto, zaradi česar ste »Coca-Cola« na trgu vseh drugih osvežilnih pijač.

 

SVOJO ZGODBO POVEJTE SAMI

David Brier še poudarja, da če ne boste sami zgradili svoje zgodbe, jo bodo zgradili drugi. Zato ne pustite, da vašo zgodbo pripovedujejo drugi. Osebna znamka ni nekaj, kar bi lahko nastalo čez noč. To je proces, ki zahteva predanost. Osebna znamka tudi ni nekaj, kar ustvarimo danes in se z njo več ne ukvarjamo. Razvija se skupaj z nami, spreminja se s pomembnimi prelomnicami v naših življenjih.

Morda se vam zdi, da to ni za vas, a verjemite, da je še kako pomembno. Tako kot police v trgovinah je zasičen tudi trg dela. Če želite izstopati in si izboriti mesto, ki si ga želite, pomislite nase kot na blagovno znamko. Zakaj bi sami sebe vzeli »s police«? Vlagajte vase in zgradite svojo osebno znamko.

Morda lahko začnete tudi tako, da pridete poslušat enega največjih strokovnjakov znamčenja Davida Briera na konferenco SEMPL, ki bo 29. in 30. novembra 2018 v portoroškem Grand Hotelu Bernardin. ‘Early Bird’ vstopnice so na voljo le do konca meseca.

PR vsebina