Ko garaža postane stanovanje

V primeru, da iščeš nov dom!

Garaža je bila do sedaj namenjena izključno shranjevanju nepotrebne navlake, ki jo moramo odmakniti iz svojega bivalnega prostora. Hrvaški arhitekti pa so iz tega, ne preveč privlačnega, prostora uspeli narediti čudeže!

Seveda je garaža skorajda obvezen prostor, če imamo avto za katerega želimo dobro poskrbeti, saj imajo garažirani avti običajno višjo ceno, saj so lepo ohranjeni. Pa pustimo šalo na stran, saj ko nam zmanjka bivalnega prostora, so arhitekti biroja A.1.B.K. s Hrvaške, razvili odlične rešitve, kako lahko garažo spremenimo v izjemno trendi in prijeten bivalni prostor.

Strokovnjaki so našli precej dobrih rešitev, ki omogočajo udobno bivanje v garaži. Te so namreč pogosto v polkletnih prostorih, nimajo prave svetlobe ali pa so postavljene ob ceste. A rešitve, kot so velike steklene površine ter lesena tla, dokazujejo da je prav vsak prostor z nekaj stila mogoče spremeniti v popolno bivalno enoto. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj fotografij čudovitih stanovanj, ki so bila nekoč samo prostori za odlaganje nepotrebne krame.

Foto: Living4media// Shutterstock