Kako urediti dom glede na astrološko znamenje

Je vaš dom potreben stilske preobrazbe? Zakaj ne bi na pomoč poklicali zvezde!

Je vaš dom potreben stilske preobrazbe, pa nimate pravega navdiha? Zakaj ne bi na pomoč poklicali zvezde! Tako kot ima vsako astrološko znamenje svoje značajske lastnosti, ga privlačijo tudi določene barve, teksture in slog notranjega opremljanja. V nadaljevanju preverite, kako urediti domovanje, da bo ustrezalo vašemu nebesnemu znamenju.

OVEN

Ognjeni Mars vlada ovnom, zato so živahne barve, prava izbira za predstavnike tega nebesnega znamenja. Energični ovni potrebujejo prostor, ki jih bo nenehno motiviral in spodbujal njihovo kreativnost. Dom okrasite z navdihujočimi detajli, fotografijami vaših dosežkov in knjižnimi policami.

BIK

Biki znajo uživati v lepih stvareh in obožujejo umetnost, zato potrebujejo udoben in prefinjen prostor, kjer bodo obkroženi z najbolj kakovostnimi predmeti. Perzijske preproge, usnjena zofa, umetniške slike in fotografije, so prava izbira za bike. Ko gre za barve izberite rjavo in druge nevtralne odtenke.

DVOJČKA

Dvojčki hrepenijo po raznolikosti in se običajno ne morejo zadovoljiti zgolj z enim samim slogom opremljanja. Obožujejo eklektične potiske, barve in zanimive detajle, zato lahko v njihovem domu zasledimo oranžne, rožnate, vijolične in rumene odtenke. Za protiutež poskusite dodati nekaj opaznih dekorativnih kosov, da bo prostor deloval nekoliko bolj umirjeno. Ker so dvojčki izjemno družabna bitja, ima v njihovem domu prostor za druženje s prijatelji, še prav poseben pomen.

RAK

Rakom vlada Luna, zato je za njihov dom primerna bela, svetlo modra in srebrna barva. Obkrožite se s pomirjujočimi, sentimentalnimi predmeti, kot so spominki, družinske fotografije in fotografije s potovanj. Ker so raki tudi veliki gurmani, je kuhinja v njihovem domu sveto mesto. Velika rustikalna lesena miza je dobra izbira za prijetno večerno druženje s prijatelji.

LEV

Vaš dom je mini dvorec, z veliko naravne svetlobe, močnimi barvami in pridihom eksotike. Levi imajo radi prestiž, zato v njihovem interjerju prevladujejo detajli v zlati, rdeči, turkizni in peščeno rjavi barvi. Posebno mesto ima tudi keramika, levi pa svoj dom radi polepšajo tudi z živalskimi vzorci in starinskimi fotografijami.

DEVICA

Device so največji perfekcionisti med nebesnimi znamenji. Njihov dom mora delovati pomirjujoče,  brezhibno čisto in urejeno. Dobra organizacija je najbolj opazna v kuhinji, ki naj bo v nevtralnih odtenkih, kot so svetlo siva, bela in nežno zelena ter brez odvečne dekoracije. Prostor okrasite s svežim cvetjem, preprostimi vazami in knjigami, ki bodo nadomestile barvno paleto.

TEHTNICA

Tehtnicam vlada Venera, planet lepote, zato pripadniki tega nebesnega znamenja obožujejo elegantne prostore, polne čudovitih detajlov. Tehtnice obožujejo umetnost, kar se kaže v njihovem smislu za simetrijo in uravnoteženost v prostoru. Posebno pozornost namenite kopalnici in garderobnemu prostoru. Uporabite pastelne in podobne pomirjujoče barve, da boste ustvarili uravnotežen in dobro organiziran dom.

ŠKORPIJON

Obstajata dve vrsti škorpijonov: tisti, ki radi kombinirajo belo s sivo in dajejo poudarek na teksturi, ter tisti, ki obožujejo bolj intenzivne barve, kot sta črna in oranžna. Najbolje je poiskati zlato sredino, posebno pozornost pa posvetite spalnici, ki naj bo oaza udobja, s kakovostnim pohištvom in opaznimi dekorativnimi elementi. Ker so škorpijoni vodno znamenje, je dobra izbira tudi akvarij.

STRELEC

Strelci ljubijo naravo, zato je zanje priporočljivo, da si uredijo vrt z veliko dišečega cvetja. Če to ni možno, vnesite pridih narave v notranjost doma. Uporabite dišeče sveče, aranžirajte lepo košaro s sadjem. Strelci so tudi zaljubljeni v potovanja, zato v njihovem domu najdemo številne spominke iz različnih delov sveta, namesto nočnih omaric pa vintage potovalne kovčke.

KOZOROG

Kozorogi imajo radi tradicionalen slog opremljanja, kjer prevladujejo naravni materiali, v obliki bambusa, rustikalnih lesenih kosov pohištva, preproge iz ovčje volne ipd. Temno zelena, mornarsko modra in rjava so vaše najljubše barve, ki pa jim dodajte sveže cvetje in umetniška dela, da prostori ne bodo pretemni. Kozorogom je pomemben tudi lepo urejen delovni kotiček z bogato domačo knjižnico.

VODNAR

Vodnarje privlačijo moderne in futuristične stvari, zato v njihovem domu prevladujejo izrazite linije, grafični vzorci ter sodobni materiali, kot sta steklo in kovina. Manjkati ne sme niti lepo urejena stenska galerija ter dodatki iz lesa. Uporabite močne barve, kot sta modra in vijolična.

RIBI

Romantično zasanjane ribe si želijo umirjen in udoben prostor, nekakšna mini nebesa za meditacijo in poslušanje glasbe. Dom uredite v pomirjujočih tonih z naravnimi tkaninami. Poudarek je na vzorcih in teksturah, v prostor pa vsekakor postavite tudi akvarij.

Foto: Pinterest