Kako pritegniti v naše življenje sorodno dušo?

Strokovnjakinja za odnose razkriva preprost trik, ki deluje.

Poiskati pravega partnerja, s katerim bomo preživeli preostanek svojega življenja, je zagotovo ena najzahtevnejših nalog v življenju. Večina tistih, ki iščejo sorodno dušo ima verjetno v glavi (če že ne na papirju) seznam lastnosti oz. vrednot, ki bi jih želeli videti pri svojem partnerju. Razgledanost, sočutje, smisel za humor, zvestoba, so zagotovo stvari, ki bi jih našli na večini takšnih seznamov. Toda poleg velikih pričakovanj, ki jih ljudje običajno gojimo do drugih, na podobnih spiskih le redko najdemo enega ključnih kriterijev za uspeh vsake zveze – nas same.

»Ko naredite seznam lastnosti oz. vrednot, za katere si želite, da jih bi imel vaš potencialni partner, se vprašajte, katere od teh lastnosti pravzaprav opisujejo vas same. Na ta način tudi v odnosu z ostalimi pokažemo, da utelešamo vse tiste karakteristike, ki jih iščemo pri drugih,« pravi lifestyle coach Annice Star. Povedano še bolj preprosto: bodite oseba, ki jo želite spoznati.

In zakaj ravnati na ta način? Star pojasnjuje, da tako deluje univerzalni zakon privlačnosti, ki pravi, da v naše življenje ne moremo pritegniti ničesar, kar že ne posedujemo. Zato strokovnjaki za partnerske odnose vedno znova poudarjajo, da moramo najprej pomesti pred svojim pragom. »Samo takrat bomo zares pripravljeni spoznati osebo, ki jo želimo imeti ob sebi,« dodaja Annice.

V praksi je stvar dokaj preprosta. Če želimo ob sebi iskrenega, odprtega, zvestega, samozavestnega in sočutnega partnerja, potem bodimo tudi sami prav takšni: iskreni, odprti, zvesti, samozavestni in sočutni. Sliši se preprosto, mar ne?

Foto: @mikutas