Kako podvojiti poslovne rezultate v 2020?

Pričnete graditi osebno blagovno znamko.

Pred nami so dnevi poslovnih zaključkov in vsaj idejnih planov za novo poslovno leto. Kako začeti pisati nepopisan list papirja, da bo leto 2020 kar najbolj dobičkonosno in prežeto s poslovnimi uspehi? Robert Rolih pravi, da je najbolj dobičkonosna poteza, kar jih lahko v prvi fazi naredite, da pričnete graditi osebno blagovno znamko. »Ta poteza vam lahko brez pretiravanja podvoji ali početveri vaše poslovne rezultate,« pravi mednarodni bestselling avtor knjige The Million Dollar Decision, evropski javni govorec leta 2015 in soustanovitelj Akademije Panta Rei.

Če pogledamo na družbena omrežja, vidimo, da ima npr. Elon Musk desetkrat več sledilcev kot pa Tesla. Richard Branson ima prav tako desetkrat več sledilcev kot njegovo podjetje Virgin. Razlog je v tem, da se ljudje veliko lažje identificiramo z ljudmi kot pa s podjetji.

Najbolj prodorni podjetniki na svetu se tega zavedajo in zato načrtno ne gradijo le svojih podjetniških blagovnih znamk, ampak tudi svoje osebne blagovne znamke. To jim omogoča, da pospešijo rast svojih podjetij, pritegnejo boljše kadre in boljša partnerstva.

Kako graditi osebno blagovno znamko?

Robert Rolih, ki načrtno gradi svojo osebno blagovno znamko doma in v tujini, svetuje, da morajo biti temelj osebne blagovne znamke jasna načela in vrednote. »Imeti moraš jasna stališča o tem, za kaj se zavzemaš in kaj je tisto, proti čemur se boriš,« še dodaja in poudarja, da se vsi ljudje z vami ne bodo strinjali, a ravno v tem je ključ do uspeha. Trg morate polarizirati!

Pomembno je tudi, da postanete vidni in prepoznavni. »Za to, da postaneš viden, moraš objavljati svoje poglede na dogajanja na družbenih omrežjih, v člankih, blogih, preko videa in tako naprej,« svetuje Rolih in poudarja, da je gradnja osebne blagovne znamke nedokončan proces: »Vsak prispevek na družbenih omrežjih, vsak sestanek s poslovnimi partnerji, vsaka komunikacija s strankami, vsak intervju doda svoj košček v sestavljanko.«

Foto: Shutterstock