1501766741.8dd5717.08654dba1edc40a1bf2defef22225b01

Kako nad napade lakote?

So vam poznani napadi lakote, ko bi pojedli vse? Tukaj je nekaj trikov, kako se izogniti nevšečnim napadom "požrešnega želodca"!

So vam poznani napadi lakote, ko bi pojedli vse? Takrat je v nevarnosti vaš hladilnik, vse domače omarice z prigrizki, še najbolj pa skrite zaloge sladkih pregreh. Pa veste kako se temu izogniti? S pravo prehrano lahko zoprne napade “požrešnega želodca” ublažite, umirite ali morda celo preprečite. Kako torej ukrepati?

1. Poskrbite za pravi zajtrk

Zjutraj si privoščite beljakovinski zajtrk z zdravimi maščobami in majhnim deležem ogljikovih hidratov. Super izbor so jajca na oko, beljakovinski kruh s skuto, ipd. V kolikor si namreč za zajtrk privoščite kosmiče, toast, rogljičke, palačinke, sadje, sadne sokove in podobna živila, v telo že navsezgodaj vnesete velik delež enostavnih ogljikovih hidratov. Posledica takega zajtrka je hiter dvig in padec sladkorja v krvi v kratkem časovnem obdobju. Vse skupaj naš organizem dojame kot pomanjkanje energije in že se pojavi dopoldanski napad lakote.

2. Za malico izberite oreške

Vam je poznan tisti občutek, ko pridete domov iz službe in bi pojedli dobesedno vse? Potem si na hitro pripravite obilno kosilo, vmes pa si zaradi gromozanske lakote privoščite še kakšen prigrizek. Napaka! Naslednja destinacija bo kavč ali postelja! Da se temu izognete je tukaj rešitev: tekom dopoldneva si privoščite mini obrok. Top izbira so oreščki, ki jih lahko pojeste, kjerkoli pač ste in jih imate brez težav vedno ob sebi. Vsebujejo tako beljakovine kot vlaknine in tudi zdrave maščobe. In ne pozabite, govorimo o zmerni količini.

3. Zvečer si privoščite skeldo solate

Tudi, če smo jutro in popoldne preživeli brez napada lakote, še ne pomeni, da smo zvečer rešeni te nevšečnosti. Večerni napad lakote je namreč še posebej usoden, saj je pred nami čas počitka in lahko napačna hrana podre hormonsko ravnovesje v našem organizmu. Posledica neravnovesja je bistveno večji delež maščobnih oblog, nekvaliteten spanec, utrujenost in slabo počutje. Rešitev se skriva v vnosu primernega deleža vlaknin, ki so rešilna bilka v taki situacij. Za večerjo zato zaužijte solato z zdravimi dodatki, ki bo poskrbela za občutek sitosti in ne bo negativno vplivala na vašo postavo, niti počutje.