Kako do chic in trendi polic?

Ideje za nedeljsko preurejanje doma!

Pinterest je prava iskalna zakladnica. Na njem lahko najdemo vrsto različnih inspiracij na modnem, lepotnem ali dekoracijskem področju. Z nekaj kliki lahko izdelamo pravo inspiracijsko mapo, kjer lahko črpamo inspiracijo za urejanje doma. Trenutno so izjemno trendi urejene police in prav zato smo za vas poiskali nekaj nasvetov, kako jih kar se da dobro urediti.

UPORABITE KNJIGE
Ključen element naj bodo knjige. Le-te so lahko klasična literatura, kuharske knjige ali pa modno črtivo. Knjige naj predstavljajo osnovo. Uredite jih v manjših sklopih, določene naj bodo postavljene vertikalno, druge horizontalno. Celotne police naj bodo videti enakomerno zapolnjene.

DODAJTE UMETNINE
Vmesne prostore med knjigami lahko zapolnite z različnimi umetninami – to so lahko slike, fotografije, kipci ali druge skulpture. Z njimi boste dodali nekaj osebnosti. Večje in ožje predmete postavite zadaj za knjige, manjše spredaj, zapolnite pa tudi vmesne prostore. Poigrajte se z barvami, različnimi materiali in slogi.

RASTLINE
Največji trend v notranjem dekorju so rastline. Najbolj trendi so zelene sočnice, kaktusi in palmam sorodne rastline. Dodajte jih med predmete in tako v svoje stanovanje vnesite nekaj življenja.