Je to najlepši hostel?

Hostel, kamor si želi vsak hedonist.

Hostel, kamor si želi vsak hedonist…

Hostel Rodamón Riad, ki vam ga predstavljamo v nadaljevanju, je še en razlog več, da tudi Marakeš uvrstite na seznam mest, ki jih želite obiskati.

Rdeči Marakeš, kot mu pravijo domačini, velja za turistični dragulj Maroka, ki navduši vsakega svetovnega popotnika. Njegova impresivna geografska lega z visokim gorovjem Atlas na vzhodu, s puščavo na jugu in Atlantskim oceanom na zahodu, odseva lepote živahnega mesta. Kljub temu, da šteje milijon in pol prebivalcev, tukaj ne boste našli nebotičnikov, visokih betonsko-steklenih zgradb in megalomanskih nakupovalnih centrov. Stavbe so obdane z barvami puščavskega peska, s palmami in bujnimi vrtovi. Staro mestno jedro odseva tisočletno zgodovino s številnimi zgradbami v mavrsko-arabskem slogu, kjer se nahaja tudi slaven bazar in eden najbolj netipičnih hostlov, ki daje videz sanjskega hotela.

Rodamón Riad, ki se lahko pohvali z lastnim bazenom, velikim atrijem polnim zelenja, lepo okrašenimi notranjimi prostori v orientalskem slogu in udobnimi sobami, spominja na enega tistih hotelov, kjer modni in lifestyle blogerji ustvarijo najbolj čudovite fotografije počitniških destinacij. Vse to so lastnosti najlepšega hostla, kjer je poskrbljeno za udobje vsakega gosta, ki je željan ugodnega hedonističnega preživljanja počitnic v samem jedru rdečega dragulja.