Izkoristite potencial majhne garderobne omare

Ko sanjate o veliki garderobni omari, na voljo pa imate le majhno.

Kako ustvariti prostor za oblačila in dodatke po vaših željah, ko sanjate o veliki garderobni omari, na voljo pa imate le majhno?

Majhna omara, veliko manjša od tistih, s katerimi se ponašajo vplivne modne ikone, ni nujno dolgočasna in neuporabna, kot se vam sprva zdi. V nadaljevanju odkrivamo preproste in uporabne trike, ki bodo pripomogli k povečanju še tako majhne omare, nad izkoriščenim potencialom pa boste popolnoma navdušene.


1. Premišljena razporeditev stvari
Najpomembnejši ”trik” organiziranja garderobne omare je razmislek o vaših potrebah in prioritetah, ki se tičejo oblačil in dodatkov, saj le s smiselno razporeditvijo oblačilnih kosov dosežete čisto in sistematično urejeno omaro. Če v vaši omari največji del zavzemajo čevlji, je smiselno, da prostor za oblačila zmanjšate na minimum, medtem ko čevlje postavite na police, ki so pregledno ločene od obešalnikov.

2. Preproga
Če ste srečnica in imate namesto velike ”walk-in” omare, njeno pomanjšano različico, je preproga najhvaležnejši dodatek, ki bo v trenutku ustvaril vtis luksuzne in urejene modne garderobne omare (in sobe). Odločite se za manjšo preprogo v svetlejših barvnih odtenkih, zaradi katerega bo prostor izgledal še bolj šik.

3. Osebna estetika
Opremite in po možnosti okrasite garderobno omaro s tistimi detajli, ki najbolje opišejo vaš čut za estetiko. Lahko se odločite za obešalnike v vaši najljubši barvi, spremenite ročaje na vratih omar in predalnikov ali pa vrata omare prebarvate v svež odtenek favoritne pastelne barve ter notranjost okrasite s fotografijami. Možnosti za kreativo je ogromno!

4. Ogledalo
Nedvomno eden najpomembnejših elementov vsake garderobne omare je samostoječe ogledalo, ki naj bo na najbolj priročnem mestu. Če prostora za takšno ogledalo kljub vsemu primanjkuje, razmislite o zrcalnih ploščah, ki jih pritrdite na vrata omare ali na steno ob omari.

5. Moč luči
Že tako majhen prostor in mini garderobno omaro bi bil greh še dodatno optično pomanjšati, zaradi nepremišljenih napak. V majhne prostore ne postavljajte velikih visečih luči, pa čeprav so nepogrešljivo čudovite. Odločite se za stenske (stropne) luči ali miniaturne reflektorje, ki bodo prostor izjemno osvetlili in ga dodatno povečali.