Italija in njenih 10 (skritih) sanjskih plaž

10 najlepših italijanskih plaž, ki jih pozna le peščica najbolj strastnih popotnikov...

Željni prostrane plaže, morja in sonca, a vas odbija turistična gneča? Potem morate obiskati naslednje italijanske bisere.

Veliko je ljudi, ki si svoj popoln dopust predstavljajo na peščeni plaži stran od mestnega vrveža, kjer imajo dovolj prostora, da lahko razprejo še kakšen senčnik več in v miru zaplavajo v kristalno čisto morje. Menite, da so vse najlepše plaže že zdavnaj zasedene in prepolne glasnih turistov, ki zmotijo morsko idilo? Naj vas razveselimo, da temu ni tako!

Naša zahodna soseda slovi po majhnih plažicah in odročnih obalah, kamor po večini zahajajo le bližnji domačini in zares pustolovski popotniki, ki so pripravljeni za najizjemnejše kraje prečesati in raziskati vsak kotiček obiskanega mesta. V reviji Condé Nast Traveler so pred kratkim razkrili deset božanskih plaž, kamor zaidejo le najbolj zagreti dopustniki, ki si želijo popoln oddih, ljubijo mir, so željni divjih naravnih lepot in pripravljeni za vsak italijanski morski biser prehoditi, prekolesariti ali se zapeljati kakšen kilometer ali več stran od mestnega jedra.

10 najlepših italijanskih plaž, ki so uspele ostati skrite velikim gručam turistov.


Riserva Vendicari, Sicilija

Parco Naturale di Maremma, Toskana

La Pelosa, Sardinija

Capo Vaticano, Kalabrija

Punta Aderci, Abruci

Spiaggia dei Conigli, Lampedusa

Baia delle Zagare, Apulija

La Secca di Maratea, Bazilikata

Cala Violina a Scarlino, Toskana

San Fruttoso, Ligurija

Vir: Condé Nast Traveler