Intervju: Katarina Čas

....predstavi hišnega pomočnika

Ena bolj uspešnih slovenskih igralk Katarina Čas je nov obraz oglaševalske kampanje Telekoma Slovenije, v kateri so v sodelovanju s podjetjem Pristop skozi serijo televizijskih oglasov prikazali, kako nam lahko sodobna tehnologija olajša vsakdan. In katerega hišnega pomočnika je Katarina predstavila v kampanji? To je NEO, s pomočjo katerega hitro in enostavno dostopate do svojih najljubših TV in ostalih vsebin ter aplikacij, predvsem pa se z njim kratkočasite in zabavate.

NEO omogoča ogled vsebin za nazaj. Katero svojo izkušnjo bi najraje podoživeli, če bi imeli to možnost tudi v vsakdanjem življenju?

V realnem življenju časa ne moremo vrteti nazaj, ampak če bi ga lahko, je zagotovo kar precej izkušenj, ki bi jih z veseljem ponovno doživela. Po drugi strani pa, kar je doživeto, je doživeto in v drugo ni več tako magično. Če bi lahko vrteli čas nazaj, se tudi ne bi učili na svojih napakah, ker bi lahko vse konstantno popravljali. Sem malo zafilozofirala, očitno je karantena naredila svoje (smeh). Vsekakor pa je funkcija ogleda nazaj na televiziji zelo dobrodošla. Ker si lahko ogledaš stvari, ki te zanimajo, kadar si želiš in ne ob točno določeni uri.

Ni skrivnost, da ste velika ljubiteljica filmov. Katerega bi izbrali za idealen filmski večer pred domačim TV sprejemnikom?

To je odvisno od situacije – ali film gledam sama, v dvoje ali v družbi s prijatelji. Eden mojih ljubših filmov pa je zagotovo Klub golih pesti.

Kako bi vaš tipičen delovni dan opisali s filmskim žanrom? Akcija, grozljivka, dokumentarec ali kaj tretjega?

Zagotovo žanrsko zelo raznolik film. Od akcije, drame, komedije, pa občasno tudi trilerja. K sreči obstajajo tudi dnevi, ki so bolj podobni zen dokumentarcu, ko je vse mirno in brez pretresov. In bi ga lahko bral Ivan Lotrič. (smeh)

 

NEO omogoča tudi upravljanje naprav pametnega doma, da ste z njim povezani tudi na daljavo. Večkrat pozabite ugasniti luči ali morda pustite prižgan kakšen gospodinjski aparat, ko v naglici odhitite po opravkih?

Sem precejšen ‘kontrolfreak’, tako da, ko zapustim dom, vedno ugasnem vse aparate.

Če bi se z glasovnim ukazom lahko v trenutku preselili na sanjsko destinacijo, katero destinacijo bi izgovorili?

Kamorkoli, kjer so palme, širni ocean in dolga lepa plaža brez gneče. Pa brez komarjev. (smeh)