Horoskop: Katera pasma psa je ustvarjena za vas?

Si želite psa? Morda vam bo pri izbiri pomagal horoskop.

Sanjate o štirinožnem prijatelju? Če se radi sprehajate po svežem zraku in imate veliko časa, si ga brez zadržkov omislite. Kuža je lahko zelo dober prijatelj, obenem pa velika obveza, zato pri izboru pasme nikar ne glejte le na njihov izgled. Pasma mora odgovarjati vašemu načinu življenja, istočasno pa morate tudi vi ustrezati njemu. Preden boste štirinožca pripeljali domov, se pozanimajte o karakteristikah pasem – le tako bosta idealen tim. Morda vam pri tem lahko pomaga tudi vaše astrološko znamenje.

Vodnar

Osebe rojene v tem znaku so zelo neodvisne, strastne in radovedne. Popolni pasji partner mora biti tudi take narave. Prava izbira za vas bi bil irski modri terier. Ta pasma je srednje velikosti, zelo inteligentna in nežna. Ker jim dlaka ne izpada, so idealni za družino bolnikov z alergijami.

Ribi

Ribe so v glavnem umetniške dušice, simpatične in intuitivne. Idealna pasma za ribe je perzijski hrt. Ta orientalski pes je hiter, vzdržljiv in ponosen. Prav tako je zelo prijeten spremljevalec.

Oven

Ljudje rojeni v znamenju ovna so rojeni voditelji, optimistični in pogumni. Doberman je idealna izbira, lahko tudi “čuvaj”, če boste tako želeli. Kdor lahko vodi tega psa, ima skrbnega in veličastnega partnerja na svoji strani.

Bik

Ljudje, rojeni v znaku bika, so zanesljivi, prijazni, odgovorni in imajo radi stabilnost. Tibetanski terier – pasma, ki ljubi družbo in slepo uboga lastnika – je idealna odločitev. So zvesti in poslušni, prav tako pa igrivi in nežni. Zanesljivi spremljevalci bodo tako v mestu kot na vasi.

Dvojčka

Dvojčki so prilagodljivi, prijazni in radovedni. Poleg tega so nadpovprečno aktivni ljudje, zato potrebujejo sebi podobnega psa. Haski bo idealen spremljevalec. Ta pasma obvezno potrebuje gibanje nekaj ur na dan in veliko pozornosti.

Rak

Ljudje rojeni v raku so zelo čustveni in pogosto sledijo svojim čustvom. Čutijo tudi druge ljudi in jih razumejo. Za njih je idealna pasma pit bull. Čeprav to pasmo spremlja slab glas, potrebujejo le pravega voditelja in so tako lahko zelo zanesljivi psi.

Lev

Ljudje rojeni v znaku leva so zelo zabavni in sposobni. Popoln pes za njih je mops. Ta pasma je zelo prilagodljiva in ljubi lastnika. To jim uspeva predvsem z igrivostjo in veseljem.

Device

Device so pravi mojstri načrtovanja. So srečni in zelo organizirani ljudje. Odgovarja jim pes, ki ne moti njihovega reda in se prilagaja vsakdanjemu življenju. Angleški buldog je idealen za njih. Če je potrebno, je temperamenten, vendar nima nič proti popoldanskemu poležavanju.

Tehtnica

Ljudje, rojeni v znaku tehtnice so kooperativni, obožujejo naravo in so nadvse iskreni. Popolnoma se bodo ujeli s psom, ki ljubi dolge sprehode, ima iskreno srce in je rad v skupnosti. Zanje je idealen Jack Russell Terrier – ure in ure lahko teče po travnikih in raziskuje gozd, obožuje tudi igro in zabavo.

Škorpijon

Rojeni v znaku škorpijona se radi razdajajo, radi pa tudi vodijo. Idealna pasma za njih je bradati škotski ovčar. To je inteligenten, prijazen in poslušen kuža.

Strelec

Ljudje rojeni v znaku Strelca, so željni avantur, radovedni in velikodušni. Zlati prinašalec je idealen pes za strelce – ima vse značilnosti lastnika.

Kozorog

Kozorogi so odgovorni, samozavestni in želijo biti neodvisni. Odličen pasji spremljevalec za niih je shiba inu. Ta japonska pasma je zelo podobna volku in se tako tudi obnaša – radi so neodvisni in razmišljajo s svojo glavo.

Foto: Thinkstock, Pinterest