Filmi za noč čarovnic po katerih vas ne bo tlačila mora

10 filmskih predlogov, ki vam bodo pričarali praznično vzdušje, ne da bi vas po njihovem ogledu tlačila nočna mora.

Noč čarovnic zna biti za boječe in tiste s slabim želodcem precejšen izziv. Litri krvi, motorne žage, grozljive maske in živalski kriki, ki se razlegajo s TV-zaslonov, niso za vsak okus. Še dobro, da obstajajo filmi, ki vam bodo pričarali praznično vzdušje, brez da bi vas po njihovem ogledu tlačila nočna mora. Tukaj je 10 filmskih predlogov za noč čarovnic, ki bodo poskrbeli za dobro zabavo v krogu družine ali pa v dvoje.

1. Pri Addamsovih (The Adamms Family, 1991)

Addamsovi so lahko strašljivi, skrivnostni in na trenutke celo grozljivi, ampak v prvi vrsti so predvsem odštekani. To pa je dobro zagotovilo za  izvrstno zabavo na noč čarovnic za vso družino.

2. Izganjalka vampirjev (Buffy the Vampire Slayer, 1992)

Še preden je Sarah Michelle Gellar postala najbolj znana televizijska izganjalka vampirjev v priljubljeni nanizanki, je na filmskem platnu v vlogi Buffy blestela Kristy Swanson. Čeprav je na videz delovala kot preprosto dekle iz soseščine, je v sebi skrivala tudi drugačno plat…

3. Edward Škarjeroki (Edward Scissorhands, 1990)

Mojstrovina Tima Burtona o nežnem mladeniču Edwardu (Johnny Depp), ki ima namesto rok škarje in ki se zaljubi v lepo najstnico, vas ne bo prestrašila, vam bo pa zato na lice izvabila solzo ali dve.

4. Harry Potter in kamen modrosti (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, 2001)

Le kaj vas lahko spravi v pravo razpoloženje za noč čarovnic, če ne fantazijski film o Harryju Potterju, v katerem ne manjka čarovnic, škratov in magije (da bučnega soka niti ne omenjamo).

5. Čarovnice se vračajo (Hocus Pocus, 1993)

Zagotovo eden boljših filmov za otroke s tematiko noči čarovnic. Bette Midler, Sarah Jessica Parker in Kathy Najimy so tri čarovnice na lovu za vrelcem večne mladosti. Odlična mešanica grozljivke, komedije, fantazijskega in pustolovskega filma.

6. Čarovnice Iz Eastwicka (Witches of Eastwick, 1987)

Cher, Susan Sarandon in Michelle Pfeiffer so tri samske ženske v majhnem mestu, ki se ne zavedajo, da so pravzaprav čarovnice. Posledica tega so številni bizarni dogodki, ki se prelevijo v demonično parodijo vojne spolov. Bonus: Jack Nicholson!

7. Mladi Frankenstein (Young Frankenstein, 1974)

Mel Brooks, ki ga imajo mnogi za enega največjih režiserjev komedije, je s filmom Mladi Frankenstein brez sramu bril norce iz klasike grozljivega filma. Če vam je všeč legendarni komik Gene Wilder in če ste uživali ob gledanju fantazijskega muzikala Willy Wonka in tovarna čokolade, potem bo ta film kot naročen za vas.

8. Noč neumnih mrtvecev (Shaun of the Dead, 2004)

Zombiji so načeloma na slabem glasu, toda v Noči neumnih mrtvecev so smešni in popolnoma nenevarni. Ta žanrovska mešanica grozljivke in (romantične) komedije, začinjena z vedno originalnim britanskim humorjem, skozi zgodbo o navalu zombijev, parodira današnjo potrošniško družbo.

9. Brezdelne roke (Idle Hands, 1999)

Mladi lenuh Anton nekega jutra ugotovi, da sta se njegova starša spremenila v brezglava okraska za noč čarovnic in da so njegovo dlan obsedli lastni morilski nameni. Ta horor komedija sicer ima nekaj grozljivih prizorov, toda v prvi vrsti gre za odlično zabavo.

10. Predbožična mora (The Nightmare Before Christmas, 1993)

Kralj buč mesta Halloween je ugrabil dedka Mraza in zavladal božiču! Kaj lahko pričakujejo otroci, ko jim bodo darila začeli prinašati duhovi in vampirji? Predbožična mora ujame praznični duh z veliko topline, ščepcem romantike in nekaj nalezljivimi skladbami.