Česa se lahko naučimo od milijonarjev?

Vse je v denarju. Pa je res?

Vse je v denarju. No, skoraj vse, ker nedvomno obstajajo pomembnejše stvari v življenju od milijonov na računu in tega se zavedajo tudi milijonarji.

Oprah Winfrey je nekoč dejala: ”Postala sem finančno uspešna, ker mi denar ni bil nikoli glavno vodilo v življenju, niti cilj.”

Milijonarji razkrivajo 5 načel za najboljši izkoristek svojega življenja.


1. Dobro razmisli o svojem življenjskem cilju

Pozitiven način razmišljanja in sanje o ciljih nam pomagajo ohranjati živ duh, aktivno življenje in pozitivno naravnanost, kar nam pripomore k sprejemanju pravih odločitev, ko ne gre vse kot po maslu. Nikar ne zapostavljajte (med)ciljev, ki pripomorejo k osebni motivaciji.

2. Naredi načrt in mu sledi

Si želiš prepotovati svet? Potem moraš pravočasno načrtovati tvari, ki so potrebne za uresničitev tvoje največje želje. Imaš dovolj denarja? Katera sredstva boš potreboval tekom dolgega potovanja in katere poti boš izbral? Kdaj se želiš odpraviti? Vse je v načrtovanju…

3. Ne zadržuj se

Bolj kot tajimo svoje občutke, čustva, razmišljanja, slabše je. Naj vam ne bo neprijetno na glas govoriti o tem, kar vas moti, teži, bremeni ali razveseljuje, saj molk preprečuje osebno rast.

4. Imej rad svoje delo

Če ne obožuješ tega, kar počneš in naravnost sovražiš delovne dni, v službi pa doživljaš pravi pekel, bo pot do uspeha neskončno dolga…in verjetno bo pri tem tudi ostalo.

5. Jasne prioritete

Postavitev prioritet je ključno, da lahko sestavimo uspešen načrt. Razporedi stvari in obveznosti glede na njihovo nujnost in pomembnost. Postavljanje jasnih prioritet pomaga ohranjati treznost ter nam dopušča imeti jasen nadzor nad stvarmi v življenju, na katere lahko imamo vpliv.