Če si mu všeč, te bo gledal v ta del telesa

Znanost je ugotovila, da moške izda njihov pogled.

Če ste se spraševale, kako prepoznati, ali ste določenemu tipu všeč ali ne, lahko to sedaj ugotovite na zelo preprost in tudi znanstveno podkrepljen način. Znanstveniki s kolidža Wellesley in Univerze v Kansasu, so v skupni raziskavi namreč prišli do spoznanja, da moški, ki gleda žensko samo v obraz, z njo ne želi biti povezan na romantičen način, oziroma ga zanima zgolj kot prijateljica. Če pa moški pogled zaide v predel njenih prsi in bokov, to pomeni, da mu je taka ženska tudi spolno privlačna in si želi z njo precej več kot zgolj prijateljski odnos.

Cilj omenjen raziskave je bil prepoznati znake privlačnosti med spoloma, ki so vidni že na prvi pogled. Če moški gleda žensko zgolj v obraz, to še ne pomeni, da mu sploh ni všeč. Gre zgolj za to, da taka ženska v njegovih očeh ni spolno privlačna.

Raziskavo so opravili med 105 študenti, ki so pregledovali fotografije žensk in moških ter odgovarjali na vprašanje, ali bi želeli imeti z osebo na fotografiji zgolj prijateljski ali pa morda tudi ljubezenski odnos. Znanstveniki so nato spremljali premikanje njihovih oči in tako potrdili že znano teorijo, da moški s pogledom usmerjenim na ženske prsi in boke v resnici preverjajo njeno reproduktivno sposobnost, kar je povezano z evolucijo.

Foto: @brandonkiddphoto