Bananin čokoladni desert, ki briše kilograme

Ni greh, a je kljub temu za prste obliznit!

Ni greh, a je kljub temu za prste obliznit!

Ne verjamete, da je čokolada priporočljiva tudi za tiste, ki so bolj pozorni na svoje kilograme ali, ki si celo želijo kakšnega izgubiti? Vse je res, a zanka se pojavi pri vrsti čokolade. Namreč mlečna ali bela čokolada sta tisti, ki sta redno na seznamu grešnih živil, medtem ko temna čokolada, ki vsebuje vsaj 70 % kakava in je bogata z maščobami ni prepovedana niti v času diete. V slednjo kategorijo dobrih živil pa spadajo tudi banane, favorit med sadeži, ki vsebujejo vitamin C in B-6 ter zaradi svojega sladkega okusa največkrat zamenjajo sicer (pre)sladke sladice.

Ko si boste naslednjič ponovno zaželeli slaščic in pregrešno dobrih desertov bolj kot kadarkoli prej, si privoščite banane oblite s stopljeno temno čokolado in brez slabe vesti uživajte v najboljših grižljajih tistega dne.

Bananin čokoladni desert

Sestavine:
1 zrela banana
2 tablici temne čokolade (70% ali več % kakava)

Priprava:
V kozico vlijte 2-3 žlice mlačne vode, dodajte 2 tablici čokolade in na zmernem ognju počasi mešajte, dokler ne dobite gladke, popolnoma stopljene čokoladne zmesi. Banano po želji narežite na debelejše kolobarje ali kocke in jih pomakajte v toplo čokolado. Za hrustljave grižljaje lahko po čokoladi potrosite tudi zdrobljene orehe ali lešnike. Tako preprosto in za prste obliznit!

Fotografije: simply-taylor.com