Akcija Združimo korake v polnem teku

Znani Slovenci hodijo za dober namen

Združimo korake je vseslovensko gibanje, v katerem dm v sodelovanju s partnerji in podporniki ozavešča o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja otrok in Slovence spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu. K iniciativi so se priključili tudi znani Slovenci in Slovenke, skupni seštevek v skladu so z zbiranjem korakov povečali Tjaša Kokalj Jerala, Alenka Košir, Ivjana Banić, Uroš Bitenc, Miha Deželak in številni drugi.

V letu 2019 zbiramo korake in jih spreminjamo v otroške nasmehe. Zbrane korake bo dm Slovenija pretvoril v otroške nasmehe in jih v obliki donacije namenil osnovnim šolam po Sloveniji, s čimer želijo podpreti zdrave prehranjevalne navade otrok. Sodelujete lahko na vsakem koraku.

Na spletni strani Združimo korake bodo redno objavljeni vsi dogodki, na katerih bomo zbirali korake in jih dodajali v skupni seštevek. To so na svojih družbenih omrežjih že storile znane mamice Alenka Košir, Tjaša Kokalj Jerala in Ivjana Banić. “Vsak korak šteje, vsaka pomoč šteje, zato pomagaj tudi ti!” je pod fotografijo ‘vozičkanja’ s svojima dvojčicama zapisala Tjaša. Alenka Košir pa je do zastavljenega skupnega cilja 150 milijona korakov prispevala več kot deset tisoč korakov. “Korakajmo za naše zdravje in za naše otroke. Skupaj nam bo uspelo, deli objavo in korakaj za zdravje ter dober namen,” je svoje sledilce k aktivaciji spodbudila strokovnjakinja za zdravo prehrano in aktiven način življenja. Ivjana Banić je ubrala malce drugačno pot, kjer je na svoj, malce hudomušen način, po uspešnem korakanju svoje sledilce pozvala tudi k zasluženemu počitku.

Zbranih že več kot 51 milijonov korakov

Na letošnji dan mladosti je več kot šest tisoč tekačic preplavilo ljubljanski park Tivoli in na 14. dm teku za ženske zbralo več kot 46 milijonov korakov. Tekačice so med prvimi v Sloveniji sodelovale pri iniciativi Združimo korake in darovale svoje tekaške korake za višji cilj. Najbolj množičen tek za ženske v državi je dokazal, kaj zmore človeška dobrota, ki so jo na prizorišču izkazali tudi znani Slovenci.

Čeprav niso tekli, sta Klemen Bunderla in Klemen Bučan karizmatično povezovala celoten dogodek, fantje iz skupine Čuki so na štartu ogreli tekačice, za zaslužen žur po uspešno pretečenih kilometrih pa je poskrbel reper Challe Salle, ki ni mogel skriti navdušenja nad tako številčno publiko: “Na tovrstni prireditvi sem nastopil prvič in v veselje mi je, da se je moja glasba dotaknila tako velikega števila ljudi. Zelo mi je všeč, da so tekačice lahko donirale svoje tekaške korake tudi za višji cilj.” Odlična atmosfera, dobrodelnost, kolegialnost in aktivno preživljanja prostega časa s svojimi bližnjimi je bilo na sporedu tudi v poletnih mesecih, ko so navijači na različnih športnih dogodkih sodelovali pri zbiranju korakov. Na košarkarski tekmi slovenskih reprezentantk, športnem spektaklu v košarki 3×3 v središču Ljubljane in na mednarodnem turnirju v odbojki na mivki Ljubljana Beach Voley so bili aktivni tudi navijači, ki so med premori svoje korake opravili na tribunah ter tako skupaj nabrali kar 18.800 korakov. Pobudo je prevzel še moderator in radijski voditelj Uroš Bitenc, ki je v skupen seštevek tudi sam dodal več kot 15 tisoč korakov. Številka vztrajno narašča, z več kot 51 milijoni zbranih korakov in več kot 10 tisoč nasmehi se približujemo zastavljenemu cilju 30 tisoč nasmehov.

Foto: DM