1501766741.8dd5717.08654dba1edc40a1bf2defef22225b01

9 znakov, ki kažejo na visoko inteligenco

Si tudi ti med njimi?

Obstajajo ljudje, ki mislijo, da so inteligentni, pa v resnici sploh ne izstopajo iz povprečja. Po drugi strani pa so tudi zelo inteligentni ljudje lahko prepričani, da so zgolj povprečni, čeprav so v resnici pravi mali geniji. Naslednjih 9 znakov kaže na inteligentnost. Se najdete med njimi?

1. Ste “nočna ptica”

Raziskovalci na univerzi v Madridu so odkrili, da se “nočne ptice” bolje odrežejo na IQ testih, kot tisti, ki gredo spat zgodaj in tudi dan radi začnejo zgodaj. Ljudje, ki jim bolj ustrezajo večerne ali celo nočne aktivnosti so po mnenju psihologov po značaju bolj ekstrovertirani in so velikokrat pesniki, umetniki ter izumitelji, medtem ko so jutranji ljudje pogosto uradniki in računovodje.

2. Po naravi ste bolj tihi

Glasni ljudje pogosto izgovorijo marsikaj brez razmišljanja. Tihi ljudje po drugi strani dobro premislijo, preučijo vse vidike določene situacije in šele nato spregovorijo. Tihi posamezniki so običajno tudi zelo pozorni opazovalci okolice in drugih ljudi. Napačno je mnenje, da so ljudje, ki ne govorijo veliko, nedružabni. So bolj inteligentni od glasnih ljudi, v zasebnem življenju pa skrbno izbirajo svoje prijatelje in se družijo samo z ljudmi, ki jim karakterno odgovarjajo.

3. Izražate svoje mnenje

Pametni ljudje vedo kdaj povedati kakšno stvar in se zavedajo, da je nemogoče ves čas vsem ugajati. Prav tako znajo oceniti, kdaj je potrebno nekoga podpreti, čeprav jih ostali morda od tega odvračajo. Znajo tudi dobro oceniti razmere in vedo, kdaj se je potrebno zoperstaviti ter reči “ne”.

4. Uživate v družbi drugih inteligentnih ljudi

Inteligentni ljudje se radi družijo z ljudmi, ki jih navdihujejo in izpolnjujejo s pozitivno energijo. Po drugi strani se izogibajo pogovorom brez prave vsebine, ne marajo samohvale, ogovarjanja in tračev. Radi so v družbi modrih ljudi, ki imajo povedati kaj tehtnega.

5. Stremite k nenehnim izboljšavam

Inteligentni ljudje se ne zadovoljijo s povprečnim, saj so prepričani, da so lahko vedno še boljši. To se kaže v vseh vidikih njihovega življenja: delajo na sebi, na medsebojnih odnosih in želijo biti kreativni pri svojem delu. Tako pri delu kot pri odnosih so vse prej kot površni.

6. Uživate v novih izzivih

Redki so inteligentni ljudje, ki pravijo “tega ne zmorem”. Radi imajo izzive, nove stvari in situacije, saj se lahko iz njih veliko naučijo in premikajo lastne meje. Verjamejo vase in se z veseljem lotijo novega izziva. Pri tem se z morebitnim neuspehom ne obremenjujejo preveč.

7. Ni vas strah neuspeha

Številni ljudje v življenju pogosto niti ne poskusijo, ker jih je preveč strah neuspeha. Inteligentni ljudje razmišljajo drugače in ne bodo vrgli puške v koruzo tako hitro. Namesto na morebitni neuspeh, svojo pozornost in energijo raje usmerijo v iskanje načinov za reševanje problemov. Zavedajo se, da se iz napak učimo.

8. Ste radovedni

Veliki umi pogosto postavljajo veliko vprašanj, saj si na ta način ustvarijo celotno sliko v glavi. Če nečesa ne razumejo povsem, bodo vztrajali toliko časa, dokler ne dobijo ustreznega pojasnila. Pri tem jih zanimajo tudi najmanjše podrobnosti.

9. Ne mislite, da ste zelo inteligentni

Manj inteligentni ljudje pogosto mislijo, da so boljši, sposobnejši, lepši in pametnejši od drugih. Resnično inteligentni ljudje ravnajo ravno nasprotno. Velikokrat celo podcenjujejo svoj inteligenco, saj menijo, da lahko še napredujejo. Seveda se zavedajo svojih prednosti, vendar se pred drugimi ne bodo tolkli po prsih. Za njih štejejo dejanja in ne besede.