9 vprašanj, ki si jih morate zastaviti pred poroko

Če vajina ljubezen zdrži naslednjih devet testov, potem sta pripravljena na usodni 'da'.

Za večino ljudi je poroka eden najpomembnejših dogodkov v življenju, ki zahteva temeljit razmislek in dobro pripravo. Če vajina ljubezen zdrži naslednjih devet testov, potem sta pripravljena na usodni “da”.

1. Je vajina zveza že presegla fazo čiste seksualne privlačnosti?

Seveda je ta začetna faza razmerja, ko vaju povezuje predvsem zelo močna kemija in je fizična privlačnost na vrhuncu, čudovita, ampak resnično življenje ni vedno polno strasti in nežnosti. Poleg surove telesne privlačnosti je pomemben tudi odnos izven domače postelje.

2. Sem dovolj star/-a?

Raziskave so pokazale, da naši možgani do 25. leta starosti še niso v celoti razviti, zato pred tem obdobjem pogosto ne sprejemamo racionalnih odločitev.

3. Ste partnerju odkrito povedali stvari, ki vas motijo na njem/njej?

Katere so tiste lastnosti na vašem partnerju, pri katerih se vam prižge “rdeči alarm”? Čas je, da si prenehate metati pesek v oči in se o njih iskreno pogovorite. Pred tako pomembno odločitvijo kot je poroka, se moramo soočimo tudi z neprijetnimi dejstvi, saj bodo sicer ta prišla za nami pozneje, ko bo morda že prepozno.

4. Lahko sprejmem partnerjeve pomanjkljivosti?

Ali lahko stvari, ki vas motijo pri vašem partnerju sprejmete in z njimi živite, ali želite iskati naprej? Ideja, da lahko osebo spremenimo po tem, ko že izrečemo usodni “da”, je namreč že vnaprej obsojena na propad. Če ne verjamete, vprašajte tiste pare, ki so poročeni že vrsto let.

5. Kakšni so vajini pogledi na otroke in vero?

Koliko otrok (če sploh) želita imeti in kako pomembno vlogo bodo imeli v vajinem skupnem življenju? Poleg otrok je tudi vera med poročenimi pari pogost razlog za nesoglasja.

6. Kdo bo vodil finance in skrbel za hišna opravila?

Si bosta delo enakomerno razdelila? Kako bo na to vplivala kariera in kaj v primeru, če se bo moral eden od vaju zaradi službenih obveznosti preseliti drugam? O teh in podobnih vprašanjih se odkrito pogovorita in ne domnevajte, da že poznate vse odgovore.

7. Se vidite s to osebo tudi čez 30 let?

Dober zakon je maraton na katerega se je potrebno dobro pripraviti. Osnovni pogoj za srečno in dolgotrajno zvezo je, da uživate v družbi ljubljene osebe.

8. Sta že imela iskren pogovor o seksu in zvestobi?

Si lahko predstavljate, da boste imeli s to osebo spolne odnose do konca življenja? Če ne, je čas za iskren pogovor o tem, drugače zavajate tako sebe kot partnerja.

9. Kaj vam pomeni največ v življenju?

Vprašajte se, katere vrednote v življenju cenite najbolj in kako želite preživljati svoj prosti čas. Pomembno je, da vas partner podpira pri vaših željah in ciljih. Odrekanje lastnim sanjam in interesom je slaba ideja, ki bo sčasoma uničila zvezo.

Foto: Shutterstock