9 ”slabih” navad vsake pametne ženske

Vedno se najde nekdo, ki bo pametnim ženskam očital njihova dejanja.

Pametne ženske vedo kaj, zakaj in kako počnejo določene stvari v svojem življenju, ki jim prinašajo uspeh in osebno zadovoljstvo. No, vedno se najde nekdo, ki mu bodo odločitve pametnih žensk parale živce ali povzročale preglavice.

Zagotovo si se že srečala z naslednjimi ”slabimi” navadami, ki pa zate le niso tako slabe (in ti to veš) …

1. Si neposredna in odkrita
Ne tratiš časa z ovinkarjenjem in posvečanja tistim stvarem, ki zate niso pomembna.

2. Včasih pač zavrneš povabilo na druženje
Ne strinjaš se, da so petkovi večeri izključno rezervirani le za divje in dolge zabave. A prijatelji in znanci radi vztrajajo in te vabijo na skupne zabave, saj vedo, da tudi ti občasno potrebuješ brezskrbno in sproščeno druženje.

3. Nekdo ti je že očital, da si vzvišena
In to le zato, ker se ne želiš družiti z vsemi ljudmi, ki ti prekrižajo pot ali slučajno izmenjajo s teboj nekaj besed med odmori na faksu ali v službi pri avtomatu za kavo. Zakaj bi se družila z ljudmi, ki te morijo in iz tebe ne izvlečejo ničesar dobrega?

4. ”Prezahtevna punca!”
Ali zmešana ali nora ali tečna … nadaljuj sama. Ampak veš, da si si tak pridevnik nepošteno zaslužila le zato, ker te ni sram govoriti o svojih čustvih, opažanjih in motilcih zveze, saj želiš vse morebitne probleme v vseh odnosih čimprej razrešiti na pošten in odkrit način.

5. Izgubljena v svoji rutini
VSaki pametni ženski se kdaj in kdaj zgodi, da postane izgubljena v svoji idealni dnevni rutini, kjer ni prostora in časa za prokrastinacijo in napake. Hej, življenje je razburljivo, zato ni vredno vsemu reči ”ne”, kar bi morda porušilo skrbno načrtovan urnik ali za nekaj ur prekinilo strogo rutino.

6. Drugim ne dovoliš vstopa v svoje življenje
Že velikokrat ti je spodrsnilo pri spoznavanju novih ljudi in navezovanju stikov z zanimivimi osebami, ki bi te lahko naučili marsičesa novega in razširili tvoj pogled na svet. Prav je, da si resno osredotočena na doseganje svojih ciljev in sanj, a ne pozabi tudi živeti in se veseliti idej novih ljudi.

7. Deloholik
Veš, kaj hočeš in zakaj se česa lotiš na način, kot se.

8. Vedno v pogonu
Večino svojega dneva premišljeno skačeš iz enega opravka do drugega, če se le da, se poslužuješ tudi opravljanja večih stvari hkrati in le redko se zgodi, da imaš čas za kavo točno ob trenutku, ko te nekdo povabi. Svoje zavrnitve opravičiš s tem, da imaš cilje, ki jih je treba doseči, a ker se zavedaš, da je kava s prijateljico vedno dobra izbira, ji predlagaš, da se vidita kasneje ali se za druženje dogovorita vnaprej.

9. Nimaš potrpljenja za lenuhe
Če koga preziraš, so to nenehno leni ljudje, ki izgubljajo voljo do življenja, nimajo nobenih strasti, so brezciljni in apatični.

Fotografije: Instagram