7 pravljičnih kotičkov Hrvaške

Hrvaška niso samo lepe plaže in otoki.

Hrvaška je po zaslugi čudovite obale v poletnih mesecih hit turistična destinacija, toda naši južni sosedje se lahko pohvalijo z lepo naravo ter zanimivimi kraji tudi v notranjosti »lepe njihove«. Če želite spoznati še kaj več od lepih otokov in plaž, potem velja obiskati tudi katerega izmed naslednjih biserov Hrvaške.

Plitviška jezera

Narodni park Plitviška jezera je veličastno delo narave in predstavlja eno največjih atrakcij v Evropi. Osupljiva terasasta jezera modre barve so obdana z mogočnimi pečinami, dopolnjujejo pa jih še prelepi slapovi in kaskade.

Slapovi Krke

Podobno kot Plitviška jezera je tudi Narodni park Krka eden najbolj obiskanih parkov na Hrvaškem. Slovi po svojih mogočnih slapovih in čudovitem jezeru s prikupnim otokom.

Rastoke

A post shared by ALTUG GALIP (@kyrenian) on

Rastoke so slikovito predmestno naselje mesta Slunj, ki se nahaja približno 100 kilometrov od Zagreba. Tukaj najdemo dobro ohranjene mline in slikovite majhne slapove ob reki Slunjčici. Zaradi tega Rastokam pravijo tudi »male Plitvice«.

Trakoščan

A post shared by Igor Lesar (@ajgourus) on

Dvorec Trakošćan je eden najlepših in najbolj romantičnih dvorcev na Hrvaškem. Nahaja se v slikovitem Hrvaškem Zagorju, približno 40 kilometrov od mesta Varaždin. Dvorec je obdan s čudovitim parkom in jezerom, okoliški gozdovi pa se v jesenskem času obarvajo v spektakularne barve.

Motovun

Motovun je mestece v osrčju hrvaške Istre, ki se kot polž ovija okoli visokega griča. Vrh griča obkroža obzidje, nad katerim se dviguje kamnit stolp. Od tam se odpira čudovit pogled na okoliške hribe in morje.

Hum


Mestece Hum v osrčju hrvaške Istre je posebno po tem, da se je uvrstilo v Guinnessovo knjigo rekordov kot najmanjše mesto na svetu. Premore zgolj 17 prebivalcev in dve ulici. Slikovito mestece je poleg tega znano tudi po prav posebnem žganju, ki ga pridelujejo po več sto let starem receptu.

Zagreb

A post shared by Milan Žitković (@milan_z81) on

Hrvaška prestolnica je lepa v vsakem obdboju leta, nekaj prav posebnega pa je v advetnem času, saj so jo uporabniki portala European Best Destinations lani in predlani razglasili za najboljše mesto za obisk v prazničnem času. Živahne ulice, trgi in parki v središču Zagreba so v adventnem času posebej okrašeni in ponujajo edinstveno vzdušje, ki ga je enostavno treba začutiti.