7 navdihujočih knjig domačih avtoric

Pozor: lahko vam korenito spremenijo življenje!

Po napornem dnevu je čas za sprostitev ter razmislek o sebi in najboljše sopotnice na popotovanju vase so knjige, ki nam pomagajo razumeti lastne misli in čustva, doseči zadane cilje in uresničiti želje. Če ste pripravljeni na spremembe v svojem življenju, potem vam predlagamo naslednjih sedem knjig za samospoznavanje in osebnostno rast, ki so nastale izpod peres slovenskih avtoric.

1. Damjana Bakarič: Na tesnobi

»Vse se da, če se hoče. Le zavedati se moramo, da je moč v nas samih.« Tako pravi Damjana Bakarič, ki je bila 15 let neustrašna novinarka, potem pa se ji je zgodilo, da je morala sredi povsem običajnega pogovora o službi zbežati na svež zrak, daleč stran od vseh. Začel se je njen boj s tesnobo in napadi panike. V knjigi opisuje, kako se je zlomila, se soočila s svojo težavo in se slednjič lotila zdravljenja.

2. Anja Baš: Lačna življenja – kako sem premagala bulimijo in se začela imeti rada

Lačna življenja je zgodba o tem, kako lahko največja bolečina v življenju kogarkoli od nas postane hkrati naša največja inspiracija. Se upamo zazreti v svoje oči in razčistiti s svojo preteklostjo enkrat za zmeraj? Sliši se strašno, a ko to storimo, postanemo svobodni in takrat šele dobimo priložnost za resnično osebnostno rast.

3. Tjaši Artnik Knibbe – Sarabaj: Ranljiva

Avtorica te edinstvene knjige se je po tragični izgubi brata, mame in očeta odločila sama prehoditi romarsko pot po Španiji. Izjemen izziv Camina jo je naučil, kako dragoceno je življenje, kako živeti polnovredno življenje, kako pogumno ljubiti sebe in druge, kam postaviti v vse to ranljivost in kako bolečino pretvoriti v moč.

4. Maja Golob: Ne čakaj na vikend

Ne čakaj na vikend je osebna izpoved ženske, ki si je upala sanjati in je hotela vse: kariero, družino in svobodo, a je v nenehni dirki s časom in dokazovanju, da zmore in zna, popolnoma pozabila nase. Govori o pobegu iz udobnega življenja v korporativnem svetu; o premagovanju strahu ob začetkih v lastnem podjetju; o pasteh, ki ti grozijo, če si sam svoj šef in veselju, ko ustvariš zgodbo o uspehu.

5. Maja Kremesec: Tridesetletnica

Realna in predvsem zabavna knjiga, v kateri avtorica brez dlake na jeziku in z nadvse pikrim humorjem spregovori o vseh sočnih »ženskih« tematikah, s katerimi se predstavnice nežnejšega spola vsakodnevno srečujejo, pa tudi o moških – tistih moških, ki imajo privilegij, da si življenje lahko delijo s tridesetletnico.

6. Maja Monrue: Pot do nje

Knjiga za moške in ženske v sodobni družbi, ki pa po besedah mlade avtorice ni samo še ena ljubezenska knjiga, čeprav piše ravno o njej. O tisti pravi, brezpogojni ljubezni namreč, v katero večina ne verjame več. Svojevrsten vodič za razumevanje moderne ženske, ki zna biti pogosto malce zakomplicirana.

7. Savin Atai: Zamenjam razsvetljenje za hiter vibrator

Mešanica romana in izčrpnega priročnika podkrepljenega z vsemi viri, ki kaj veljajo v svetu duhovnosti in zdravja. In to po resnični izkušnji. Je popoln paket za potovanje vase, kjer se duhovna spoznanja  prepletajo s praktičnimi in učinkovitimi nasveti za obnavljanje telesa, uma in duha.

Foto: @isabellath (naslovna)