7 kompleksov, o katerih moški najpogosteje lažejo

Zdaj vemo, kaj jih najbolj teži.

Kakor ženske, se tudi moški borijo s svojimi kompleksi, ki v določenih trenutkih in situacijah najbolj vplivajo na samozavest oz. pomanjkanje samozavesti. V nadaljevanju razkrivamo, česa se moški najbolj sramujejo in o katerih šibkejših lastnostih in kompleksih zato tudi najpogosteje lažejo.

1. Leta
Medtem, ko najstniki svoji resnični starosti dodajo pet let, da bi osvojili simpatijo iz višjega letnika šole, se ne le pri ženskah, temveč tudi pri moških z leti situacija obrne. Zgodi se, da štirideseta kar naenkrat postanejo trideseta.

2. Telesna višina
Telesna višina je zagotovo eden izmed največjih moških kompleksov, zato se bodo moški nižje rasti počutili v družbi višje, lepe ženske izredno negotovo in manj samozavestno, kot bi se sicer.

3. Finance
Dragi avtomobili in veliko denarja je ena največjih življenjskih želja malodane vsakega moškega. Danes, ko je zunanjost prepogosto bolj cenjena in privlačnejša od notranjosti, se posledično moški tudi pogostejo zlažejo o svoji mesečni plači in nekoliko priredijo svoje finančno stanje.

4. Kozmetika in nega
Čeprav je kozmetika primarno žensko področje, je vse več moških radovednejših glede nege teelsa, kože in las kot kadarkoli prej. Seveda vam tega ne bodo priznali, a velika večina z veseljem preizkuša nove parfume in testira raznovrstne izdelke za nego.

5. Boj s kilogrami
Številka na tehtnici ni pomembna le tebi, temveč tudi njemu. Verjetno si se sama že kdaj ujela na laži in si brez slabe vesti odvzela kakšen kilogram ali tri. Moški ti tega ne bodo zamerili, ker je očitno to tudi njihova praksa.

6. Seks
Seksualna moč in vzdržljivost je moško najmočnejše orožje, še posebej v moških pogovorih, kjer se največkrat prepletajo nedolžne laži in zgodbice o njihovi spolni aktivnosti.

7. Velikost spolovila
To je kompleks, na katerega ste najverjetneje najprej pomislili ob branju naslova. Velikost penisa je že od nekdaj dokaz moškosti, čeprav ne pogojuje zato tudi bolj vznemirljivega ali kvalitetnejšega spolnega odnosa. In seveda, tudi o tej specifični številki bodo marsikateri moški lagali.