6 znakov, ki razkrivajo zaljubljenega človeka

Kako prepoznate, da je nekdo skrivoma zaljubljen v vas?

Kako prepoznate ali je nekdo skrivoma zaljubljen v vas? Ni potrebno čakati, da se bo ta nekdo končno opogumil in vam izpovedal svojo ljubezen. Včasih je dovolj, da odpremo oči in smo pozorni na drobne signale, ki nam jih pošilja druga stran. Naslednjih šest znakov razkriva ali je nekdo potihem zaljubljen v vas.

Bližina

Tu obstajata dve vrsti ljudi:

Prvi poskušajo biti čim bližje tistih, v katere so zaljubljeni. Običajno gredo na mesta, kjer bodo lahko »povsem po naključju« naleteli nanje. Izkoristili bodo vsako priložnost za »nenameren« dotik ali objem, ko se pokaže dobra priložnost za to.

Druga vrsta ljudi ravna ravno nasprotno. Na vsak način se skušajo izogniti stiku z osebo, v katero so zaljubljeni in na ta način skriti svoja resnična čustva. To počnejo velikokrat zato, ker so prepričani, da pri simpatiji nimajo nobenih možnosti in nočejo biti prizadeti.

Bodite pozorni na oči

Zaljubljena oseba bo svojo simpatijo podzavestno ves čas spremljala s pogledom. Toda v trenutku, ko je taka oseba »ujeta na delu«, bo pogled nemudoma obrnila stran in se pretvarjala, kot da se ni nič zgodilo.

Neobičajna govorica

Tudi tukaj obstajata dva scenarija: eni filozofirajo, drugi zablokirajo

Nekateri ljudje v bližini osebe, ki jim je všeč, naglo spremenijo svoj način komuniciranja. Spremenijo se v nekakšno zmes pesnika, filozofa in novinarja v eni osebi. Pogosto odpirajo sofisticirane teme za pogovor, ki jih v resnici morda sploh ne zanimajo – vse z namenom, da bi naredili dober vtis.

Obstajajo pa tudi ljudje, ki v takšnih primerih preprosto zablokirajo. Sicer povsem normalni in razgledani ljudje postanejo naenkrat zmedeni in imajo hude težave z normalnim sporazumevanjem.

Drugim nenehno pripovedujejo o njem ali njej

Zaljubljenci imajo silno potrebo po tem, da drugim pripovedujejo o »objektu svojega poželenja«, vendar jih ne opisujejo nujno vedno pozitivno. To počnejo zato, da prikrijejo svoja resnična čustva. Strah ji je namreč, da bodo v primeru, če bodo povedali kaj pozitivnega, vsi opazili, da so zaljubljeni v to osebo. Drugim pogosto razlagajo tudi o svojih podobnostih z osebo, ki jim je všeč.

Ne morejo zadržati nasmeška

Ko zagledajo osebo, ki jim je všeč, si preprosto ne morejo pomagati – nasmeh se jim spontano nariše na ustnice. Če so čustva zelo močna, bodo poleg nasmeha privzdignili tudi obrvi. Vse to počnejo nezavedno.

Nagla sprememba interesa

Zaljubljeni ljudje lahko v trenutku postanejo zainteresirani za stvari, ki zanimajo njihovo simpatijo. Nenadoma lahko denimo postanejo silno zagreti za šport, čeprav ga dotlej sploh niso spremljali. Morda začnejo poslušati glasbo ali prebirati knjige, na katere prej ne bi biti pomislili.

Foto: @thestyleograph