6 knjig za korenito življenjsko spremembo

Navdihujoče knjige za tiste, ki želite v novem letu pozitivne spremembe.

Prehod iz starega v novo leto je vedno čas, ko sprejemamo pomembne odločitve in številne zaobljube – vse z namenom, da bi spremenili oz. izboljšali svoje življenje. Vsak začetek leta je namreč nepopisan list papirja, na katerega lahko začnemo risati znova in knjige so nam pri tem vedno dobrodošla pomoč. Če potrebujete v novem letu kakšen dober karierni oz. partnerski nasvet ali pa zgolj nekaj navdiha in spodbude, potem brž v knjigarno ali knjižnico po naslednjih šest naslovov…

1. Adam Grant: Izvirnost

Avtor uspešnice Daš in dobiš, se v svoji novi knjigi znova loteva tematike izboljšanja sveta – tokrat z vidika osebne izvirnosti. Kako prepoznamo dobro zamisel, kako izrazimo svoje mnenje, ne da bi nas utišali, kako izberemo primeren trenutek ukrepanja ter se spopademo s strahom in dvomi – vse to so vprašanja, na katera odgovarja eden najbolj provokativnih mislecev svoje generacije. Knjiga, ki bo gotovo vplivala na to, kako gledate na svet, povsem mogoče pa je, da bo spremenila tudi vaše življenje.

2. Robin S. Sharma: Menih, ki je prodal svojega ferarija

Uspešni odvetnik Julian Mantle ima na prvi pogled vse, kar bi si lahko želel. Ko pa doživi srčni napad, se zamisli nad svojim življenjem, v katerem ni prostora za moralo in duhovnost, zato proda vse, kar ima in se opravi v Himalajo. Tam spozna meniha, ki ga nauči na življenje gledati z drugačnimi očmi. Lahkoten in berljiv roman je zanimiva kombinacija napol pravljične zgodbe in praktičnih napotkov, kako izboljšati svoje življenje.

3. Dale Carnegie: Kako premagaš zaskrbljenost in začneš živeti

Skrbi so ena najhujših nadlog, s katerimi soočamo vsak dan. Ta klasična uspešnica vam bo pomagala izboljšati življenje, da boste v njem res uživali. Navdihujoča knjiga med drugim prinaša resnične zgodbe ljudi o tem, kako so se rešili uničujoče stiske, pregnali strah pred kritiko in spet zaživeli uspešno življenje.

4. Siniša Ubović: Pot spremembe

Ko spremenimo misli, spremenimo tudi svoje življenje,” pravi Siniša Ubović, ki ni le uspešen igralec, temveč tudi eden od vodilnih učiteljev, trenerjev in predavateljev na področju osebne rasti in razvoja. V knjigi Pot spremembe skozi svojo lastno izkušnjo odkriva, da so vse zamisli o lepšem, srečnejšem in bolj izpolnjujočem življenju, ki po večini prihajajo z vzhoda, še kako uporabne tudi za nas, ki živimo na tem koncu sveta.

5. Timothy Ferriss: 4-urni delovni teden

Je vaše življenje podrejeno delu? Nimate dovolj časa za družino, sprostitev ali konjičke? Ameriški poslovnež Timothy Ferriss je pri 31 letih prepotoval svet, postal prvak v tangu in se naučil tekoče govoriti pet tujih jezikov, ob tem pa je delal le štiri ure na teden. Kako mu je to uspelo, pojasnjuje v priročniku, ki bo za vedno spremenil vaš pogled na delo.

6. Stephen R. Covey: Sedem navad zelo uspešnih ljudi

Svetovna uspešnica, ki bolj kot katera koli druga knjiga, spodbuja človeka, da uskladi različne odgovornosti v svojem življenju – osebne, družinske in poklicne. Avtor v njej razkriva življenjska načela, ki nam krepijo samozavest, da se lažje prilagajamo spremembam, ter dajejo modrost in moč, da znamo izkoristiti prednosti, ki jih te spremembe ponujajo.

Foto: @newdarlings