6 filmskih poslastic v oktobru

Jesen prinaša obilo razlogov za obisk najbližje kinodvorane.

Jesen je tudi uradno prispela v naše kraje, z njo pa tudi kup filmskih poslastic, zaradi katerih se velja odpraviti v najbližjo kino dvorano. Tukaj je šest filmov, ki jih ne smete spregledati v oktobru.

IZTREBLJEVALEC 2049 (Blade Runner 2049) – 5. oktober

Nadaljevanje legendarnega filma iz leta 1982, z odlično igralsko zasedbo: Ryan Gosling, Harrison Ford, Robin Wright in Jared Leto. Trideset let po dogodkih iz prvega filma, novi iztrebljevalec, policist K iz Los Angelesa (Gosling), razkrije dolgo zakopano skrivnost, ki bi utegnila pahniti delček družbe, ki še ostaja, v popoln kaos. To odkritje ga prisili na lov za Rickom Deckardom (Ford), nekdanjim iztrebljevalcem, za katerim so se pred tremi desetletji izgubile vse sledi.

MAME NA VEČERJI (Fun Mom Dinner) – 5. oktober

Zabavna komedija o štirih mamah, ki jih sprva druži zgolj dejstvo, da njihovi otroci obiskujejo isti vrtec. Preobremenjene z gospodinjskimi opravili, vzgojnimi dilemami, distanciranimi moškimi in vsakdanjimi obveznostmi sklenejo, da zvečer otroke zaupajo njihovim (nejevoljnim) očetom in si privoščijo nepozaben večer.

MANOLO: KRALJ ČEVLJEV (Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards) – 7. oktober

Ljubezenska zgodba o divji strasti človeka do svojega dela.  Film je portret Manola Blahnika, samooklicanega čevljarja, ki ga smatrajo za najboljšega proizvajalca čevljev vseh časov zgodovini. Film za vsako zapriseženo ljubiteljico čevljev.

SNEŽAK (The Snowman) –12. oktober

Triler posnet po veliki uspešnici Joa Nesbøja, enega najboljših piscev kriminalk na svetu. Harry Hole (Michael Fassbender) skuša priti na sled domnevnemu serijskemu morilcu. Njegove žrtve vedno izginjajo na dan, ko v Oslu zapade prvi sneg. S pomočjo mlade nadarjene sodelavke (Rebecca Ferguson) desetletja stare primere poveže z novim izginotjem in ugotovi, da ima samo do naslednjega prvega snega čas, da končno pride morilcu na sled.

SREČEN SMRTNI DAN (Happy Death Day) – 19. oktober

Tree se na svoj rojstni dan zbudi v študentskem domu in preživi povsem običajen dan – vse dokler je na zabavi ne poskuša ubiti zamaskirani morilec. Toda umor se ne zgodi, ker se Tree prebudi in vse se začne znova. Prestrašena študentka nato skuša ugotoviti, kdo ji streže po življenju in zakaj, saj predvideva, da bo lahko le tako ustavila ponavljajoči cikel, ki jo na rojstni dan, ko bi morala praznovati in se zabavati, spravlja na rob pameti.

PREBUJANJA – 26. oktober

V novem slovenskem filmu, ki se odvija v spalnicah, spremljamo zgodbe šestih osrednjih likov, ki se na videz ubadajo z različnimi težavami. Eden od njih se znajde v aferi s četrt stoletja mlajšim dekletom, drugi se sooča z zatonom kariere, tretji sreča ljubezen izpred dvajsetih let … – v resnici pa se vsi ukvarjajo z istim pomembnim vprašanjem: kako naprej?