5 znakov, ki kažejo na to, da prijateljica ni prava prijateljica

Je čas, da poiščeš novo prijateljico?

Jaz, jaz in samo jaz: 5 znakov, ki razkrivajo, da imaš ”lažno” prijateljico.

Najboljša prijateljica ima vedno posebno vlogo v našem življenju. Z njo lahko počnemo stvari, ki jih s partnerjem ne moremo ali pa vsaj ne tako dolgo, kakor s prijateljico. Dejstvo je, da je gledanje ”ženskih” serij v njeni družbi bolj zabavno, nakupovanje in ogledovanje izložb manj stresno, o tebi ve tisoč in eno sočno skrivnost… Poleg družine in partnerja ni drugega človeka, ki nas tako dobro pozna, morda celo najbolje.

Pa vendar ni vsaka prijateljica tudi prava prijateljica. Kateri so najočitnejši znaki, da je tvoja prijateljica vse prej kot to in bi bilo pametneje, da se v prihodnje zaneseš na nekoga drugega, ki je bolj vreden tvojega časa in energije, ti razkrivamo v spodnjih vrsticah.


1. Redno zamuja in se ne drži dogovorov
Zamujanje na dogovorjeno druženje je njena stalnica. A najhuje je, da je ta presneta razvada zanjo že tako samoumevna, da se ne spomniš več niti tega, kdaj se je nazadnje opravičila. Hej, tudi tvoj čas je zlata vreden!

2. Govori samo o sebi
Najprej zamudi (vsaj) pol ure, se prikaže brez opravičila in prijaznega pozdrava, kot sta bili sicer navajeni ter začne na dolgo in široko razglabljati o problemih s svojim partnerjem, o tem, kako ji nova sodelavka para živce, pobaha se s tremi novimi pari čevljev, ki jih je mimogrede kupila v Italiji prejšnji vikend, ko sta bili dogovorjeni za ženski večer s savno in večerjo… V glavnem, tvoja ”prijateljica” je očitno raje sama s sabo na kavi.

3. Flirta z moškim, ki je všeč tebi
Najverjetneje si imela v svojem življenju vsaj eno ”prijateljico”, ki je takoj, ko si ji priznala, da ti je všeč določen moški, ali da si se vanj celo zaljubila, pograbila priložnost in pričela z neustavljivim zapeljevanjem. Seveda je svoje obnašanje pojasnila z lase privlečenim izgovorom, da ti želi samo dokazati, da te v resnici ni vreden ali pa, še huje, da ti pokaže, kako najhitreje osvojiš vsakega moškega – čeprav simpatijo svoje prijateljice. Zlobno.

4. Ko je v partnerski zvezi, kar naenkrat izgine
Spoznala je idealnega moškega, se noro zaljubila in sedaj uživa popolno ljubezensko razmerje. Vsaj tako ti je povedala pred nekaj meseci, ko sta se tudi nazadnje videli, čeprav živita v enakem mestu in sta ob torkih in četrtkih redno sprehajali svoja štirinožna hišna ljubljenčka, potem pa zavili še v najljubšo kavarno. Sedaj, ko jo pokličeš, ti ne vrne niti klica, če pa te le doleti ta čast, se ji zmeraj mudi, je strašno zasedena ali imata z njenim dragim hudo pomembne načrte. Znano?

5. Ne veseli se tvojih uspehov
V službi si napredovala, izkazala si se kot najboljša na zahtevnem projektu in navdušila celotno ekipo, našla si svoje prvo stanovanje in že komaj čakaš na vselitev, ponudila se ti je izjemna priložnost za mednarodno sodelovanje, spekla si najsočnejšo torto in očarala tudi zelo zahtevno teto svojega partnerja… toliko lepih in pozitivnih stvari se ti je zgodilo, a tvoja ”prijateljica” je ob tem le zavijala z očmi in se pritoževala, da imaš pač srečo, kot je ona nima in da je vse le začasno, zato se ne veseli preveč. Verjemi, prave prijateljice niso zavistne in te spodbujajo ob najsrečnejših trenutkih v življenju.