5 navad za umiritev norega življenjskega tempa

Poletje je tukaj in čas je, da poskrbiš zase...

Današnji tempo življenja je zelo hiter, večina se nas bori s preveč obveznostmi in premalo prostega časa. Mnogi pa prezgodaj ugotovijo, kaj je to izgorelost. Preberite, kako se lahko že z nekaterimi majhnimi spremembami v vsakdanu nekoliko umirite in si olajšate življenje.

  1. Zatišje pred nevihto

Zjutraj se začnite prebujati prej, da boste imeli več časa za umirjene jutranje rituale. Če se dan že začne hektično, je velika verjetnost, da se bo tako tudi nadaljeval. Budilko si nastavite nekoliko prej kot ponavadi, se v miru uredite in pojejte zajtrk, nato pa se pravočasno odpravite od doma, morda se tisti, ki redno zamujate, tako celo otresete te slabe navade.

  1. Umirite svoj um

Ste že poskusili meditirati? Če ne, se nikar ne bojte in predvsem imejte v mislih, da vaja dela mojstra. Meditacija je odlična metoda, s katero se naučite živeti v sedanjem trenutku, se odklopiti in ostati mirni v stresnih situacijah.

  1. Olajšajte si vsakodnevne opravke

Kadar nimate časa za vadbo, združite prijetno (ali nujno) s koristnim. Namesto na kavo se s prijateljico odpravita na sprehod, v službo pa se odpeljite s kolesom. Za vsakdanje obveznosti najdite rešitve, ki vam jih bodo olajšale. Na primer – namesto vsakodnevnega britja nog najdite metodo, s katero boste dlačice odstranjevali vsakih nekaj tednov ali mesecev (priporočamo uporabo Braunovega IPL-ja).

  1. Nagradite se

Nagradite se z nečim, kar vam prinaša veliko zadovoljstva in veselja. Za svoj denar trdo delate in v okviru svojih zmožnosti si vsekakor lahko privoščite stvari, ki vas veselijo. Morda to pomeni investiranje v osebnega trenerja, ali pa mesečni obisk kozmetičarke ali masaže, kjer se boste sprostili in umirili.

  1. Bodite aktivni

Mnogi mislijo, da jih bo po napornem dnevu vadba zgolj utrudila, vendar temu ni tako. Ljudje, ki se redno rekreirajo, poročajo o boljšem počutju po vadbi in hkrati pravijo tudi to, da jim da vadba veliko dodatne energije. Namesto na kavč se torej odpravite v fitnes, na jogo ali pa pojdite na sproščujoč tek.