5 napak, zaradi katerih vaša spalnica ni oaza sanj

Najpogostejše napake pri urejanju spalnice.

Bodite pozorni in preudarni pri urejanju svoje spalnice, ki jo lahko uredite tudi v najmirnejšo oazo sanj. Preverite, katerim napakam se je v prihodnje smiselno izogniti.

Spalnica je najpogosteje tisti del stanovanja, kjer se izjemne interierne rešitve hitro zanemarijo, kar je velika napaka. Prostor, kjer se lahko umirite, sprostite ob knjigi pozno zvečer in se zjutraj prebudite iz sladkega sna, bi moral biti med tistimi, kjer so izkoriščeni najboljši potenciali sobe, zaradi katerih lahko ustvarite svojo idealno oazo sanj.

V prihodnje bodite pozorni na naslednje napake, ki vas odvračajo od tega, da izkoristite vse potenciale svoje spalnice.


1. Prevelika postelja
Poleg udobja in same velikosti postelje, bodite pozorni tudi na njene dimenzije. Med nakupom postelje bi se namreč morali zavedati, da le-te ni smiselno poriniti čisto ob steno in v kot, vendar na sredino sobe, da obdržite nekaj uporabnega prostora tudi ob strani.

2. Manjko zelenega
Manjko sobnih rastlin pride najbolj do izraza v prostorih, kjer se barvne izbire gibljejo v sivih, belih ali črnih tonih. Da razbijete monotonost in vnesete nekaj topline, je dovolj že samo ena zelena lepotica.

3. Izbor tekstila
Pri izbiri posteljnine, prevlek za blazin in preprog se hitro zgodi, da se upoštevajo zgolj estetski kriteriji, kar je še ena napaka. Seveda so skladni vzorci in barve pravtako pomembni, a na prvem mestu bi morala biti kvaliteta tekstila, ki naj bo naraven (bombaž, lan…).

4. Zavese, rolete
Še posebej za mestna stanovanja je več kot zaželjeno, da poskrbite za ustrezno zatemnitev spalnice, ki vam bo omogočala in nemoten in kvaliteten spanec. Če že niste pristaš rolet, so smiselna izbira dolge moderne zavese.

5. Osvetlitev
Oblikovalci notranjih prostorov priporočajo, da je za popolno doživetje priporočljivo kombiniranje stenskih in manjših namiznih luči.

Vir: ElleDecoration