1501766741.8dd5717.08654dba1edc40a1bf2defef22225b01

5 knjig, ki jih mora prebrati vsaka modna dama

Da bo izbor branja enostavnejši....

Moda je danes del našega življenja, pa če bi želeli, ali ne. Mnogim predstavlja kariero, spet drugim pa nepogrešljiv del »lifestyle-a«. V dobi družbenih omrežij in razcveta modnih portalov ter blogov, se pojavljajo tudi zanimive modne knjige. Le-te predstavljajo inspiracijo mnogim modnim damam in si prav zato zaslužijo posebno mesto v modni industriji.

THE CAREER CODE (Hillary Kerr in Katherine Power)
Ustanoviteljici silovitega WhoWhatWear portala sta v njej združili najboljše nasvete za vsako mlado damo, ki je na začetku svoje kariere. Ne manjka modnih trikov, knjiga pa daje tudi nemalo nasvetov o obnašanju ter razmišljanju na profesionalni ravni.

GRACE: A MEMOIR (Grace Coddington)
Grace Coddington razkrije vse podrobnosti o tem, kaj je potrebno in nujno, da postaneš (in ostaneš) kreativni direktor modne biblije Vogue. Vpogled v njeno zasebno in profesionalno življenje.

LOVE x STYLE x LIFE (Garance Doré)
Modna blogerka Garance Doré je avtorica verjetno najpogosteje fotografirane modne knjige na Instagramu z naslovom Love x Style x Life. Polna je modni nasvetov in vpogleda v njeno življenje.

HOW TO BE PARISIAN WHEREVER YOU ARE: LOVE, STYLE, AND BAD HABITS (Caroline de Maigret)
Takoj za prejšnjo je verjetno knjiga z izjemno chic naslovnico How to Be Parisian Wherever You Are: Love, Style, and Bad Habits. Njena vsebina je nič manj impresivna – razkriva vse skrivnosti pravih modnih Francozinj.

THE FRENCH BEAUTY SOLUTION (Mathidle Thomas)
Soustanoviteljica naravne kozmetične znamke Caudalie v knjigi The French Beauty Solution razkriva kako do čudovite kože, las, deli nasvete za zdrav življenjski slog in prehrano.

foto: Chriselle Lim