5 dobrih stvari, ki se vama zgodijo po prvih mesecih zveze

Zakaj nima smisla pogrešati prvih najbolj medenih mesecev?

Zakaj nima smisla pogrešati prvih najbolj medenih mesecev vajinega razmerja?

Vsi pari dajo skozi enake stopnje svojega partnerskega razmerja in ena izmed takšnih je najbolj sladko obdobje, ki nastopi v prvih mesecih, kjer se cedita med in mleko v že skoraj pretiranih količinah, nežnosti, strasti, smeha, crkljanja in neminljive pozornosti pa so stvari, ki se dogajajo vsak dan in večkrat na dan. Takrat se ti zdi, da si v nebesih, živiš ljubezensko zgodbo kot iz filma in vse je naravnost popolno – ne moreš verjeti, da so ti prijateljice govorile o tem, da takšno obdobje v nobenem primeru ne more trajati večno. Partnerja si z meseci spoznala že zelo dobro, poznaš nekatere njegove najbolj razburljive skrivnosti in on tvoje, kar povzroči, da zveza ni več tako sveža, nova in polna žgečkljivih presenečenj. Pa vendar, je to slabo?

Nikakor ne. Ljudje so prepogosto zaskrbljeni, ko začutijo, da se vzhičenost, ki so jo čutili v prvih mesecih do svojega partnerja poleže in nekako zbledi, a to je povsem naravno in nikakor ne predstavlja razloga za preplah. Meseci in leta, ki nastopijo po prvih mesecih polnih sladkih besed in (pre)sladkih ljubezenskih scenarijev so resnični in v mnogih pogledih tudi boljši. Stvari, ki se začenjo dogajati, ko sta s partnerjem že zelo dobro navajena drug drugega in sta medene mesece pustila ža daleč za sabo, predstavljajo resnično ljubezen in unikatno partnersko zvezo, ki je veliko bolj razburljiva in pestra od prvih metuljčkastih tednov.

5 dobrih stvari, ki se vama s partnerjem zgodijo, ko vajina zveza postane resna, medeni meseci pa le še sladka preteklost

1. Neprecenljivo udobje
Skupaj vama je udobno in oba sta lahko povsem sproščena, ko zvečer gledata skupno najljubšo serijo, film ali pa si privoščita tisti dober burger, o katerem sta sanjala že cel teden (ali ps morda od vajinega prvega zmenka). Prav nič vaju ne skrbi, če se bosta popackala, glavno je le, da skupaj uživata tudi v hrani.

2. Prepirata se na pošten način
Ko je vajina zveza zares zasidrana, preživita skupaj marsikaj, ne zgolj najlepših trenutkov življenja. Spori in prepiri so v vsaki zvezi neizogibni, a so še kako zaželen veter v vsakem partnerskem odnosu, saj vama pomagajo, da resnično izrazita svoje skrbi, mnenje in želje. Kdor se prepira pošteno, na koncu s partnerjem vedno najde kompromis in rešitev, ki ob ustrezala obema. In to so ene izmed stvari, ki najbolj okrepijo vajino razmerje.

3. Prijateljice so te spet vesele!
Kar priznaj si, da sta s partnerjem v prvih mesecih zveze prevečkrat zavrnila družbo svojih dobrih prijateljev, morda ti celo več kot on. Takrat sta bila drug drugemu velika zanimiva uganka in ni bilo nikogar in ničesar, kar bi vaju odvrnilo od druženja v dvoje. Ko se zveza okrepi, se privadita drug na drugega z vsemi pomajkljivostmi, je ponovno čas za dolga druženja s prijatelji in stvari gredo po ustaljenih tirih, kot pred medenimi meseci. Ko najdeta zdravo ravnovesje med zvezo in prijatelji, stvari postanejo veliko boljše.

4. Dovolj ur spanja
Ko sta se šele spoznala, si začela redno dopisovati in videvati na zmenkih večkrat na teden, je najverjetneje vsak izmed vaju občutno zmanjšal svojo standardno količino spanja. Metuljčki v trebuhu pač ne dajo spati, kakor tudi ne dolga polnočna dopisovanja in vse drugo, kar se rado zavleče do poznih (ali zgodnjih) jutranjih ur.
Zdaj je spet čas, da poskrbiš za svoj lepotni spanec, ker veš, da ga potrebuješ!

5. Stvari postanejo resne

Po medenih mesecih se šele začne oblikovati trdno razmerje in če sta drug za drugega, nastopi tudi prava ljubezen, ki nima ničesar opraviti s prvimi meseci, ko sta se, priznaj, vsaj malo pretvarjala in na vse načine želela predstaviti najboljšo in idealno verzijo sebe. Naslednjič, ko te bo spet zagrabila nostalgija in boš hrepenela po metuljčkih v trebuhu in dneh, ko je bilo tvoje življenje kot najlepši romantični film, se spomni vseh dobrih stvari, ki so se in se vama dogajajo točno zdaj.

To obdobje, če bosta oba želela, ne bo minilo. Poskrbita, da vama bo dobro in lepo!


Fotografije: Instagram, Pinterest