32. SOF kreativnost, tržno-komuniciranje umetna inteligenca in še in še

Kakšen je pomen kreativnosti in kako bo na kreativnost vplivala umetna inteligenca? Vse to in še več na letošnjem 32. Slovennskem oglaševalskem festivalu.

»SOF bo vsekakor zaznamovala kreativnost. Na letošnjem 32. SOF-u želimo med drugim poiskati odgovor na vprašanji, ali znamo kreativnost izkoristiti kot osnovno orodje za ustvarjanje presežkov, ki bo blagovnim znamkam pomagalo dolgoročno izstopati, in ali nas kreativnost lahko poveže v času, ko smo kot družba vse bolj razdeljeni. Z optimizmom zremo v junij in verjamemo, da nam bo uspelo organizirati še en izjemen festival, ki bo na enem mestu vnovič zbral več kot 1.300 obiskovalcev, ki se, tako kot mi na Slovenski oglaševalski zbornici, veselijo tega največjega strokovno-družabnega dogodka z znova odličnimi vsebinami, ki jih bodo sooblikovali tako domači kot tudi mednarodni strokovnjaki,« je povedala Mojca Briščik, izvršna direktorica Slovenske oglaševalske zbornice.

Tudi letos se bo predstavilo več kot 30 izjemnih govorcev, med drugim bodo na SOFu Gavin Cheng, glavni izvršni direktor, DDB FTW Worldwide iz Kitajske, strokovnjak za igričarstvo; Diana Janicki, vodja kreativnega globalnega poslovnega marketinga, META, Evropa, Bližnji Vzhod in Afrika; Aidis Dalikas, globalni vodja kreativnih storitev, Httpool iz Litve; Anna Nowak, vodja skupine za kreativnost in tehnologijo, Dentsu (Isobar) iz Poljske; Catalin Dobre, so-izvršni direktor in glavni kreativni direktor, McCann Worldgroup Romania in regionalni kreativni direktor, McCann, Srednja in Vzhodna Evropa.

Po zaključku uspešne sezone pa bo na SOF-ov oder stopila tudi naša smučarka Ilka Štuhec ter dva izjemna kuharja in ponosna lastnika Michelinove zvezdice Luka Košir in Jorg Zupan.

SOF bo zagotovo tudi letos mesto navdiha, kraj druženja, izmenjave mnenj ter slavljenja najboljših, ki premikajo meje v oglaševanju. SOF je dogodek, ki vsakič preseneča in se z leti spreminja, tako kot družba, ki nas poplavlja z informacijami, in kaj hitro lahko dobimo občutek, da se spreminja prav vse, s temelji vred.

»V oglaševanju je nedvoumno ta temelj kreativnost, ki ob prodoru novih tehnologij in digitalizacije prihaja na dan v novih oblikah. Ko dnevno zasledujemo in izpolnjujemo zadane cilje, lahko hitro pozabimo na celovitost zgodbe, ki pa ima lahko ključno vlogo pri prepričevanju potrošnikov. Ključno vlogo v naši industriji pa ima SOF. Na edinstvenem prizorišču v Portorožu nam bodo priznani tuji in slovenski govorci odkrili, kako lahko kreativnost vpliva na učinkovitost. SOF, osrednji dogodek oglaševalske industrije, bo tudi letos poskrbel za odkrivanje novih znanj in dobrih praks, na SOF tekmi pa bodo za piko na i nagrajena najboljša oglaševalska dela,« je povzel Dino Zupančič, predsednik Slovenskega združenja oglaševalskih agencij pri SOZ.

Vabljeni na 32. SOF, ki bo potekal 14. in 15. junija v Avditoriju Portorož!