3 triki kako ukrotiti željo po ogljikovih hidratih

Kako se upreti priljubljeni hrani: kruhu, sladicam, pici,...?

V zadnjih dneh pred odhodom na počitnice pogosto iščemo načine, kako se znebiti kakšnega odvečnega kilograma. Ključ mnogih je izločitev slabih ogljikovih hidratov iz prehrane. Torej sladice, pica, kruh in ocvrt krompiček ponavadi izgubijo svoj prostor na jedilnikih pred dopustom.

Pa ste se kdaj vprašali  kako premagati željo po OH pregrehah? Kako se upreti vsej tej priljubljeni hrani? Tukaj so 3 triki, ki vam bodo morda v pomoč:

PIJTE VODO: ste vedeli, da pogosto  lakoto zamenjujemo s željo. Pomembno je torej, da ste vedno hidrirani, predvsem je v vročih dneh. Velik kozarec vode bo v nekaj minutah morda pregnal celo željo po hrani.

MAŠČOBA: hrana, ki vsebuje več (dobrih) maščob, bo pregnala željo po ogljikovih hidratih. Avokado in oreščki niso torej le zdravi, temveč vas lahko odvrnejo od drugih manj zdravih hranil.

PREHRANSKA NADOMESTILA: po ocenah strokovnjakov dodatki kroma zmanjšajo željo po sladkem, saj uravnavajo krvni sladkor. Mnogi pa priporočajo tudi dodatek cimeta, saj ta zmanjšuje inzulin ter uravnava potrebo po hrani.

 Pa prijetno preživljanje poletja vam želim!