15 življenjskih modrosti Carrie Bradshaw

Nepozabni citati priljubljenega lika iz serije Seks v mestu o življenju, ljubezni in prijateljstvu.

Modrosti Carrie Bradshaw o življenju, ljubezni in prijateljstvu morda na trenutke zvenijo kot kliše, toda v večini primerov citati priljubljenega lika iz serije Seks v mestu ponujajo osvežujoč in oster vpogled v pomembne stvari v življenju. Čeprav so priljubljeno TV-serijo prenehali snemati že pred več kot desetletjem, pa je njen vpliv na popkulturo in na to, kaj pomeni biti samozavestna ženska ter iskrena prijateljica, brezčasen. Medtem ko milijoni oboževalk po svetu še vedno čakajo na uradno potrditev govoric o snemanju tretjega dela filma Seks v mestu, smo se mi spomnili nekaj nepozabnih življenjskih modrosti Carrie Bradshaw, ki jo je tako izvrstno upodobila Sarah Jessica Parker.

1. “Ni bilo logično, bila je ljubezen.“

2. “Iščem ljubezen. Pravo ljubezen. Noro, nadležno, dolgotrajno, ne-moreva-živeti-drug-brez-drugega ljubezen.”

3. “Morda je preteklost kot sidro, ki nas zadržuje. Morda se moramo osvoboditi tistega, kar smo bili, da bi postali to, kar si želimo biti.”

4. “Pomirjujoče je vedeti, da so tisti, ki jih ljubiš, vedno v tvojem srcu.”

5. “Nič ni večno. Sanje in trendi se spreminjajo, prijateljstva pa niso nikoli iz mode.”

6. “Vesolje morda ni vedno pravično, ima pa vsaj odličen smisel za humor.”

7. “Moški so odkrili ogenj, a ženske smo tiste, ki vemo, kako se z njim poigrati.”

8. “Dejstvo je, da si je včasih težko obuti čevlje samske ženske. Tudi zato potrebujemo prav poseben par, ki nam bo olajšal hojo.”

9. “Dokler nisi čustveno stabilna oseba, ne hodi po nakupih!”

10. “Moj učitelj zena je dejal, da je življenje v sedanjosti, brez skrbi o prihodnosti, edina pot k sreči. Seveda je umrl sam in brez ficka.”

11. “Biti samski je nekoč pomenilo, da te nihče ne mara. Danes to pomeni, da si seksi ali pa da si vzel/-a premor za premislek o tem, kaj si želiš v življenju in s kom ga želiš preživeti.

12. “Najpomembnejši, najbolj zanimiv in najbolj razburljiv je tisti odnos, ki ga imate sami s sabo. In če boste našli nekoga, ki ga boste ljubili tako zelo, kot ljubite sami sebe, potem bo to naravnost popolna zveza.”

13. “Morda je nekatere ženske preprosto nemogoče ukrotiti. Morda morajo tekati naokrog svobodne, vse dokler ne najdejo nekoga enako neukrotljivega, da bo lahko tekel skupaj z njimi.”

14. “Konec zveze škodi srcu, koristi pa gospodarstvu.”

15. “Življenje ti ponudi veliko možnosti, ko lahko stvari zamočiš, kar pomeni, da ti da ravno toliko priložnosti, da lahko stvari tudi popraviš.”

Foto: HBO/Warner Bros./Getty