3 najpogostejše napake pri peki vanilijevih kifeljčkov

Praznikov si brez piškotkov enostavno ne predstavljamo.

Priljubljeni vanilijevi kifeljčki so nepogrešljiva slaščica vsake kuhinje. Če jih naredite sami, bodo še toliko bolj okusni. Da bodo pripravljeni pravilno, imamo nasvet, kako se izogniti najpogostejšim napakam pri pripravi le teh.

1 Testo med pečenjem ne ostane kompaktno

Če med pečenjem pogledate v pečico in opazite, da se je testo zdrobilo, je že prepozno. Ukrepati je potrebno pred peko. Testo zavijte v prozorno folijo in ga za eno uro postavite v hladilnik. Če želite biti še bolj prepričani, da se bo testo lepo speklo, oblikovane kifeljčke pred peko ponovno postavite v hladilnik.

via GIPHY

2 Vanilijevi kifeljčki so presuhi

Nujno je, da se natančno držite recepta in postopka za peko. Ne smete jih peči na več kot 175 stopinj in dlje kot 12 minut. Ko malenkost potemnijo, so gotovi. Povsem normalno je, da so mehki, ko jih vzamete iz pečice. Brez skrbi, strdili se bodo v le nekaj minutah.

3 Kifeljčki se lomijo in drobijo

Potem, ko ste vzeli kifeljčke iz pečice, jih nikar takoj ne zlagajte v posodo. Dokler so vroči, se z lahkoto zlomijo. Pustite jih na pekaču, da se shladijo. Med tem časom jih lahko potresete z vanilijevim sladkorjem ali s sladkorjem v prahu.

Foto: Thinkstock, Pinterest