10 stvari, ki jih moški najprej opazijo na ženskah

Si se že kdaj spraševala, kaj moški v resnici najprej opazi na tebi, ko te prvič zagleda?

Si se že kdaj spraševala, kaj moški v resnici najprej opazi na tebi, ko te prvič zagleda? Čeprav tudi moške pri ženskah privlačijo številne stvari, ki nimajo z zunanjo lepoto prav nič opraviti, pa je dejstvo, da je pri močnejšem spolu zunanji izgled še kako pomemben. To so potrdile tudi številne raziskave, na podlagi katerih je nastala lestvica 10 stvari, ki jih moški na ženskah najprej opazijo.

1. Oči

Morda bi pomislili, da bo moškim na prvem mestu žensko oprsje, toda neka raziskava, ki je zajela 1000 moških je pokazala, da si kar 70 odstotkov med njimi prvi vtis o ženski ustvari na podlagi njenih oči. Kot kaže so oči resnično ogledalo duše.

2. Nasmeh

Če so oči na prvem, potem je dokaj logično, da je nasmeh na drugem mestu, saj sta to dve stvari, ki na obrazu najbolj izstopata. V raziskavi, ki so jo opravili na spletni strani match.com, je kar 88 odstotkov moških odgovorilo, da jih je na prvem zmenku najbolj očaral prav nasmeh spremljevalke.

3. Prsi

Nobeno presenečenje. Ko moške oči preverijo ženske obrazne poteze se pač avtomatsko spustijo “nadstropje” nižje. Tukaj pač ni pomoči.

4. Lasje

Ženski lasje igrajo pri moških presenetljivo pomembno vlogo. Lepi, bujni, sijoči in zdravi lasje resnično pritegnejo moško pozornost. Raziskava, ki so jo naredili v podjetju Pantene je pokazala, da kar tri četrtine moških žensko opazi zaradi njenih las.

5. Teža

Da so kilogrami med top stvarmi, ki jih moški najprej opazi na ženski, je nekoliko žalostno dejstvo, ki pa so ga potrdile številne raziskave. Seveda pa ankete ne pravijo, da moški kakorkoli obsojajo to, kar vidijo.

6. Noge

Čeprav številnim moškim ženske noge predstavljajo ultimativni objekt poželenja, pa jih raziskave nekoliko presenetljivo ne uvrščajo na sam vrh stvari, ki jih opazijo na ženskah.

7. Obleka

Moške ne zanima ravno katero znamko oblek nosi ženska in koliko zapravi za svoj outfit, vsekakor pa pri nasprotnem spolu opazijo smisel za modo. Najbrž skušajo ugotoviti karakter ženske glede na njen outfit.

8. Zadnjica

Zadnjica se v večini raziskav nahaja presenetljivo nizko na lestvici stvari, ki jih moški najprej opazijo na ženskah. Morda pa niso odgovarjali iskreno…

9. Višina

Višina moškim pri ženskah ni tako zelo pomembna, seveda pa jo opazijo. Se pa počutijo nelagodno, če imajo ob sebi partnerko, ki meri v višino kakšen centimeter več od njih.

10. Ustnice

Če te namerava poljubiti, bo pogledal ustnice. Logično.

Foto: ShopStyle