10 stvari, ki jih milijonarke počnejo vsak dan

Vse je v rutini.

Uspešne ženske ne bi bile tako uspešne, če se ne bi držale svoje rutine.

Avtorica knjige Jude Miller Burke Milionaire Mystique je zaslišala več kot 100 milijonark, ki so spregovorile o svojih navadah in vsakodnevnih rutinah, zaradi katerih se jim je uspelo povzdigniti med najuspešnejše ženske. Katerim navadam milijonark že slediš?


1. Ne zmerjajo same sebe – neuspeh doživljajo kot del uspeha.

2. Preverjajo stanje na bančnem račnu – dosledno beležijo svoje stroške, načrtujejo porabo denarja in kupijo le tisto, kar si lahko v danem trenutku privoščijo.

3. Izogibajo se ljudem, ki jim očitajo in dajejo občutek manjvrednosti – ob sebi imajo partnerja in prijatelje, na katere se lahko kadarkoli zanesejo.

4. Redno telovadijo – fizična aktivnost jim pomaga, da se znebijo stresa in ostanejo osredotočene na delo in cilje.

5. Le redko uporabljajo socialna omrežja – zanje preprosto nimajo časa, ko pa čas vendar je, ga izkoristijo za pametnejše hobije in druženje v živo.

6. Distancirane od sodelavcev – čeprav svoje sodelavce spoštujejo in cenijo, se z njimi ne poskušajo zbližati na prijateljski ravni.

7. Imajo svoj ‘dream team’ – zavedajo se, da nikoli ne bodo vedele in znale vsega, zato se obkrožajo z ljudmi, od katerih se lahko naučijo in izvedo nove stvari.

8. Ne uporabljajo besednjaka kot je npr. ‘o moj bog’ – izogibajo se drami in dramatičnim odzivom na situacije, poskušajo ohraniti mirno kri in osredotočenost na premišljeno reševanje morebitnega problema.

9. Načrtujejo – celoten urnik tekočega dneva premislijo že dan prej, saj le tako pridobijo največ prostega časa in pravočasno uredijo obveznosti.

10. Se ne prepirajo in vodijo ‘čiste račune’ – rade imajo polemiko, a se bodo vedno zavzele za svoja stališča in jasno komentirale stvari z željo, da se razjasni ozadje problema.