INTERVJU: Poletje z modno blogerko Evo Pakiž

"Nisem bila dovolj drzna in pogumna, da bi se izpostavila javnosti."

Letošnje poletje je za mlado mamico in uspešno blogerko Evo Pakiž, katere zapise beremo na spletni strani Love, Eva, nekoliko drugačno kot ga je bila vajena prej, ko je lahkotno poležavala na plaži. Hčerkica Mila, ki je pomemben del Evinega blogerskega sveta namreč poskrbi, za aktiven vsakdan, ki je Evi sicer že od nekdaj blizu. Kako usklajevati blogerske obveznosti z družinico, nam je Eva zaupala v prijetnem pogovoru ob požirku osvežujoče limonade.

1.Eva, tvoj blog je iskrena izpoved o vsem, kar zanima nas mamice širom Slovenije. Se ti je kdaj zazdelo, da nam odstiraš preveč svojega intimnega prostora?

Na splošno sem zelo dolgo zbirala pogum, da odprem svoj blog, ravno iz tega razloga. Nisem bila dovolj drzna in pogumna, da bi se izpostavila javnosti. Pred malce več kot dvema letoma pa sem si rekla, da me bodo najbrž spremljali enako misleči, tisti, ki jih moj način življenja in razmišljanja zanima, tisti, ki jim bom kdaj pa kdaj v navdih, morda celo virtualna prijateljica. Ko sem začela tako razmišljati, mi je postalo toplo pri srcu in tako ostaja še naprej. Nimam občutka, da se preveč razkrivam, kvečjemu premalo za današnje blogerske potrebe. Morda me bo kmalu ravno to stalo popularnosti, a mislim, da nekje meje kljub vsemu morajo biti.

  1. Zdi se, da je delo blogerja sanjska služba, potrebuješ samo malce občutka za fotografijo in uspeh je zagotovljen. Je temu res tako?

Da bi bil zgolj ta občutek le dovolj. Morda sem še nedolgo nazaj tudi sama tako mislila. Žal ni tako. Lepe fotografije so le ena, sicer pomembna plat tega dela, v ozadju pa se skriva še veliko več: kreativec, avtor, tržnik, PR-ovec, stilist, fotograf, vizažist, frizer, vse to v eni osebi. Pravi podjetnik, vam povem (smeh). Predvsem pa moraš biti vedno odprt za nova znanja, nove izzive, nova preizkušanja. Resnično se za vsako blog objavo in privlačnimi Instagram fotografijami skriva veliko dela. Je pa prednost vsega skupaj, da mi je vse to v neznanski užitek.

  1. Si za zimski oddih v gorah ali morske poletne radosti?

Oboje ima svoj čar, a mislim, da je odgovor jasen, če povem, da bi najraje zimske mesece, z izjemo belega božiča, preživela na peščeni plaži (smeh).

  1. Si za ure in ure poležavanja na plaži, kje skušaš pridobiti zagorelo polt ali raje varno ujameš sončne žarke v zavetju drevesa skozi katerega pokukajo sončni žarki?

Obožujem plažo in sonce, poležavanje na plaži ob poslušanju morskih valov mi je v neznanski užitek, a nikakor se ne morem ves čas brezglavo predajati sončenju in že po nekaj minutah začnem iskati borovce, pod katere bi lahko pogrnila svojo brisačo. Najbrž me ravno zato vsi sprašujejo, ko pridem iz poletnih počitnic, ali sem sploh videla plažo (smeh). Letos upam, da me bo pred tovrstnimi komentarji rešila Afroditina Marmelada (smeh). No, ja, ne glede na moje navade pa kljub vsemu poskrbim, da se vsaj pol ure pred odhodom na plažo namažem z Afroditinima kremama z visokim zaščitnim faktorjem po obrazu in telesu. Tako se kremi res dobro vpijeta v kožo, sicer pa postopek večkrat ponovim tudi tekom dneva.

Želiš tudi ti sodelovati in preizkusiti izdelke za zaščito pred soncem Kozmetike Afrodita? Več o nagradni igri preberi TUKAJ!

  1. Pridružila si se tudi poletni akciji Etikete in Kozmetike Afrodita, kjer iščemo najlepše poletne fotografije. Kako ti poskrbiš zase in za varnost svoje družine pred soncem?

Ja, in hvala za povabilo k akciji. Letos varnosti pred soncem in izogibanju soncu z možem res dajeva še več pomena kot prejšnja leta, saj je z nama Mila. Za na plažo sva si sicer omislila senčnik, a Mila ni dojenčica, ki bi se pod strešico igrala s kockami, pač pa se raje na kamenčkih in ob vodi igra s kanglico, pleza naokoli in kobaca za golobi. Afroditina otroška krema z zaščitnim faktorjem je, torej, nepogrešljiva, družbo pa ji dela tudi klobuček s podaljšanim zadnjim delom, ki varuje ramena, vrat in del hrbta.

  1. Ste se letos že odpravili na dopust?

Res je, en del dopusta je že za nami, a glavno šele pride na vrhuncu poletne sezone. Komaj čakam!

  1. Si bolj avanturistka, ki rada raziskuje ali je dopust čas, ko počivaš ob šumenju morskih valov in hladilnem zvoku škržatov?

Rada kombiniram in kak dan namenim lenarjenju, kak dan pa pohajkovanju. No, od kar sem mami, je v resnici lenarjenja precej malo. Letos je res vse podrejeno Mili. Nama z možem da vedeti, kaj pomeni aktivno preživljanje počitnic, če sem iskrena.

  1. Imaš na seznamu kakšen skriti kotiček, ki si ga nekoč želiš obiskati?

Oh, toliko je še krajev, ki bi jih želela obiskati. Res visoko na seznamu želja sta Mauritius in grški Santorini. Na fotografijah sta videti rajsko.

Vsebno omogoča Kozmetika Afrodita.