5 trikov za podaljšanje obstojnosti šminke

Za brezhiben make-up.

Veseli december se približuje in z njim čas zabav. Takšnih zabav, ko si bo vsaka ženska želela navdušiti s svojim svečanim videzom, v katerem ne bo nič prepuščeno naključju. Skrbno izbrana oblačila dobijo prav poseben žar, če jih dopolnjuje brezhiben make-up. Ker slednjega nič ne uniči bolj kot nenatančno nanesena šminka, ki po možnosti po nekaj požirkih pijače, zbledi, smo danes za vas poiskali 5 trikov, kako podaljšati obstojnost šminke.

Izbirajte bolj pigmentirane odtenke

Bolj kot je šminka nežna in neizrazita, hitreje bo zbledela. Živahni svetli ali temni odtenki pa se zaradi večje pigmentiranosti obdržijo dlje in ne zbledijo po več ur. Priporočamo mat rdečila za ustnice IDUN Minerals.

Negujte ustnice

Četudi izbirate dolgo obstojne šminke, se te ne bodo obdržale, kot bi želeli, če bodo izsušene in se bodo začele “lupiti”. Da bi se temu izognili, jih negujte z bogatim hranilnim balzamom. Svetujemo balsam IDUN Minerals, ki pomirja razdražene ustnice, jih ščiti in vlaži z izvlečki karitejevega masla ter olivnega, ovsenega in repičnega olja. K dodatni negi poškodovanih ustnic pripomore dodatek sončičnega olja.

Vedno uporabite črtalo za ustnice

Najprej s črtalom občrtajte ustnice in tako natančno določite obliko, nato pa z njim pobarvajte prav vso površino ustnic. Črtalo namreč deluje kot “primer”, kot baza, ki podaljša obstojnost in odtenku šminke doda globino.

Odtisnite in ponovno namažite

Po prvem nanosu šminke vzemite robček in nanj odtisnite prvi nanos šminke. Na ta način boste odstranili odvečno olje kot bariero, zaradi katere bi drugi nanos šminke sicer zdrsel iz ustnic, in na ustnicah bo ostal samo pigment šminke. Nato izbrano šminko še enkrat nanesite in šele na tej točki se bo pokazal njen pravi karakter.

Za konec uporabite suhi puder

Da bi se izognili polzenju šminke čez rob ustnic in puščanju odtisov na sleherni skodelici za kavo, ličenje ustnic zaključite z nanosom brezbarvnega suhega pudra. Svetujemo suhi puder v kamnu IDUN Minerals.Foto: IDUN Mineral