Ženske se v teh letih počutijo najprivlačnejše

Motiš se, a niso dvajseta leta...

Že pred nekaj časa je na dan pricurljala nova zanimiva raziskava, ki je razkrila, kdaj se ženske počutijo najbolj privlačno in atraktivno. Pa ne samo za nasprotni spol, tudi same sebi.

Čeprav se večina žensk po upihnjeni 30. svečki ne počuti več mladostno, pa to nikakor ne velja za dojemanje lastne atraktivnosti, ki je prav po tridesetem letu starosti na vrhuncu. Britanske raziskave (“House of Fraser”) so namreč pokazale, kako se ženske šele po tridesetem letu počutijo zares privlačno za moške, kot takšne pa tretirajo tudi sebe. V študiji je sodelovalo 2.000 žensk iz Velike Britanije, ki so podale še bolj natančen odgovor, da so same sebi najlepše v 34. letu. Se že strinjaš s slednjo raziskavo?

Ključno vlogo igra samozavest, ki se v dvajsetih šele prične dodobra oblikovati, zares svoj cilj pa doseže deset let pozneje. In če so prejšnje raziskave dokazale, da so po tridesetem letu ljubezenske zveze kvalitetnejše, poveča pa se tudi libido, kdo bi potem sploh pomislil, da se tridesetletnice ne počutijo več mladostno?