Zakaj vsi zadnje čase govorijo o korejski kozmetiki?

Ker je očitno res dobra!

Ste se spraševali, zakaj imajo Korejke tako lepo polt? Nekateri pravijo, da je to posledica genov in načina življenja, ki ga živijo. Kozmetična podjetja pa nam zagotavljajo, da gre za uporabo posebnih produktov, ki počasi preplavljajo tudi slovensko tržišče. Sama sem se do sedaj seznanila z dvema blagovnima znamkama, ki sta dokaj sveži pri nas in sicer gre za kozmetiko Erborian in Missha. Ker v mojem življenju sicer velja pravilo manj je več, se tega držim tudi pri kozmetičnih izdelkih in sem pri nanašanju res previdna, saj se mi zdi nenaravno, da na kožo nanesemo vsak dan 10 različnih produktov. Posebej sem na to dejstvo postala pozorna, ko mi je priznani biolog razložil, da telo povprečenga človeka že skozi šampone in gele za tuširanje, skozi kožo v enem letu absorbira okoli 60 kilogramov različnih spojin, ki jih vsebujejo ti produkti. Težava je predvsem pri absorbciji težkih kovin, saj teh telo ne more predelati, vse ostalo pa nekako že sfiltrira. Pa vseeno malenkost pozornosti ne bo odveč.

In da se vrnem na bistvo, to je spoznavanje korenjske kozmetike. Obe znamki sta me navdušili z nekaj svojimi produkti, ki jih z veseljem uporabljam, Številka 1 je čistilna gobica Erborian, ki je črne barve zaradi vsebnosti oglja. Po vsakem čiščenju lepo pomasira in še dodatno očisti kožo. Edino vprašanje, ki se mi tukaj zastavi je higiena gobice, ne samo te, ampak katerekoli. Drugi produkt Erboriana pa je njihova CC krema, ki je tako lahka in naredi čudovito polt. Ker ne uporabljam pudrov je to odlična rešitev, ko le želim nekaj dati na kožo. Na voljo je v dveh različicah – klasična CC krema je primerna za vse tipe kože, Krema CC Red Correct pa je namensko zasnovana za kožo, nagnjeno k rdečici. Obe CC kremi lahko uporabljate samostojno, po nanosu dnevne kreme ali kot podlago za make-up.

Missha pa me je navdušila s svojo vitaminsko kremo B12, ki nahrani kožo. Vitamini in različni dodatki pač pomagajo telesu, da se počuti bolje in da se hitreje regenerira. V svoji ponudbi pa imajo tudi čudovite maske za obraz, ki naredijo svilnato mehko polt in izdatno nahranijo kožo.

Vsaka ženska ima svoje lepotne trike, a triki Korejk so tako učinkoviti, da so osvojili očitno cel svet in tudi mene, ki nisem ravno ljubiteljica preizkušanja lepotnih izdelkov in prisegam na minimalizem.