Začnete jutro s kavo? Raje ne, imamo boljši predlog!

Jutranji treningi, ki vam bodo dali energijo za cel dan.

Jutranji treningi, ki vam bodo dali energijo za cel dan in lepo postavo za celo življenje …

Zakaj telovaditi zjutraj, še preden si privoščite skodelico prve dišeče kave?

Raziskave kažejo, da jutranji telovadci spijo bolje od tistih, ki vadijo v večernih urah. Eden od razlogov za težave s spancem je zagotovo adrenalin. Jutranji trening, ki je lahko povsem preprost in sploh ne tako intenziven, zaradi sproščanja endorfinov pozitivno vpliva na vaše celodnevno razpoloženje.

Najboljše oblike jutranje vadbe, ki jih prakticirajo ženske z lepo in zdravo postavo so naslednje:

Hitra hoja
Hoja se zdi marsikomu skorajda preveč osnovna oblika rekreacije, vendar ima v resnici ogromno pozitivnih učinkov. Že pol ure hoje dnevno lahko močno pripomore k boljšemu zdravju in počutju. Obenem pa je hoja manj obremenilna za sklepe kot na primer tek. Tako je dober začetek tudi za tiste, ki se morda spopadate s prekomerno telesno težo.

Joga
Z jutranjo jogo si boste izboljšali produktivnost in pospešili metabolizem, postali boste tudi bolj gibljivi. Ko bo enkrat joga postala del vašega vsakdana, boste na splošno bolj aktivni, srečni, zdravi in polni energije. Kako začeti? Začnite z mirno meditacijo. Usedite se na tla, prekrižajte noge po turško, sklenite dlani in dihajte nekaj ačasa. Ko se počutite pripravljeni, začnite z asanami po naslednjem vrstnem redu: stojte vzravnano, postavite se v položaj mačka, nato sledi raztegnjeni kužek, dvignite zadnjico v strešico, na koncu pa priklon do tal. Še lažje in zabavneje pa je, če se odločite za tečaj joge in si nekajkrat tedensko privoščite uro popoldneva le zase in za svoje telo.

Pilates
Pilates je učinkovita vadba, ki deluje iz notranjosti telesa proti mišicam na površju. Poudarek vadbe je na manjših mišičnih skupinah, ki so ponavadi pri klasični aerobni vadbi premalo ali celo napačno obremenjene. Pri vadbi smo pozorni na poseben sistem dihanja, s katerim krepimo globoke trebušne mišice. S tem razbremenimo spodnje hrbtne mišice, kar je odlična preventiva pred poškodbami oz. bolečinami v spodnjem delu hrbta.