Top 5 olj za božansko gladko kožo!

Teh 5 olj morate poznati!

Zima velikokrat pusti kožo izsušeno in nenahranjeno, zato je v času preden pokažemo nekaj več kože, še kako pomembno, da ji povrnemo nekaj zdravega sijaja in prožnosti. Zagotovo je ključen faktor pri izboljšanju stanja kože redna in pravilna nega, pri kateri pa morate predvsem paziti, da izbirate prave produkte. Ti naj bodo kvalitetni, njihove sestavine pa naj ustrezajo potrebam vaše kože. Zagotovo drži, da niti dve koži niste enaki, zato je o posplošenem receptu težko govoriti. A vseeno, mogoče je izbrati nekaj olj, ki so izjemno blagodejna. Naslednjih 5 olj bo izboljšalo stanje vaše kože, hkrati pa ne bo zamašilo por (kar je pomembno predvsem pri nanosu na obraz). V kolikor je mogoče, izbirajte hladno stiskana olja organskega ali bio izvora preverjenih proizvajalcev.

JOJOBINO OLJE – je prava izbira za vse tipe kože, saj je lahko in se hitro vpije. Ima tako negovalne kot tudi protivnetne učinke.

ARGANOVO OLJE – ima visoko vsebnost vitamina E in antioksidantov (kar je še posebej pomembno pri preprečevanju predčasnega staranja kože).

AVOKADOVO OLJE – je bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, vitamini A, D in E. je vlažilno in pomaga preprečevati kožna vnetja.

OLIVNO OLJE – je najbogatejšo izmed petih in je primerno za izjemno suho kožo. Kupite kar organsko olje za uživanje in si ga vtrite v kožo.

TAMANU OLJE – primerno je za bolj masten in problematičen tip kože, je bogato z aminokislinami in antioksidanti. Deluje protivnetno in pomaga odstranjevati pigmentne madeže.